„Sostinės Taryba 2017-uosius paskelbė poeto K. Bradūno metais. Patį pirmąjį savo poezijos rinkinį – „Vilniaus varpus“ – kūrėjas paskyrė Vilniui. Kviečiu poeto 100-ojo gimtadienio išvakarėse, vasario 10 dieną, visose Vilniaus mokyklose surengti Kaziui Bradūnui skirtą pamoką ir taip pagerbti šios iškilios asmenybės atminimą“, – kviečia Vilniaus meras R. Šimašius.

Vilniuje K. Bradūnas gyveno studijų metais, čia telkė jaunuosius lietuvių rašytojus – būsimus žemininkų kartos menininkus.

Kazys Bradūnas

Po Antrojo pasaulinio karo gyvendamas ir rašydamas išeivijoje, K. Bradūnas savo poezija įkvėpė okupuotoje Lietuvoje kuriančius poetus – Justiną Marcinkevičių, Marcelijų Martinaitį, Juditą Vaičiūnaitę, Sigitą Gedą. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, K. Bradūnas grįžo gyventi į Vilnių ir įsiliejo į sostinės kultūrinį gyvenimą.

Mokytojai, ruošdamiesi pamokai, kviečiami remtis Lituanistų sambūrio surinkta ir interneto svetainėje paskelbta medžiaga apie poetą Kazį Bradūną – http://lituanistusamburis.lt/kazio-braduno-pamokai-besiruosiant/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją