Didžiulio populiarumo sulaukusios viešosios įstaigos „Gatvės gyvos“ ir svetingiausiu 2016 m. pripažinto Vilniaus miesto gido Alberto Kazlausko ekskursijos po miesto pakraščius materializavosi ir tapo knyga.

Nuo šiol kiekvienas miesto mylėtojas namie prie arbatos puodelio galės susipažinti su įdomiausiais faktais ir objektais tokiose primirštose sostinės vietose kaip Naujininkai, Paneriai, Lazdynai, Markučiai ir kt.

264 puslapių knygą sudaro 11 skyrių, kiekvienas skirtas konkrečiam rajonui. Skyriaus pradžioje pateikiamas žemėlapis su autoriaus sudarytu maršrutu, kviečiantis ne tik skaityti, bet ir leistis į nedideles keliones. Lankytini objektai ir aprašyti, ir gausiai iliustruoti – knygoje daug anksčiau nepublikuotų didelio formato nuotraukų iš įvairių Lietuvos ir užsienio archyvų bei muziejų, taip pat istorinių žemėlapių, brėžinių, piešinių, smagių ištraukų iš senosios spaudos.

Alberto Kazlausko knygos viršelis

Autoriaus teigimu, knyga pirmiausia skirta vilniečiui ar miesto svečiui, kuris Lietuvos sostinę nori pažinti ne tik per senamiesčio prizmę, siekia patirti atradimo džiaugsmą netikėtose vietose.

Susipažinti su leidiniu gyvai galima ir per knygos pristatymus, jie numatyti net penki: sausio 24 d. Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūroje, sausio 28 d. Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje, sausio 31 d. kavinėje „Mint Vinetu“, vasario 2 d. Pilaitės vėjo malūne ir vasario 6 d. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje.

"Gatvės gyvos" ekskursija Naujininkuose

Per renginius autorius papasakos, kodėl prasminga domėtis ne tik UNESCO įvertintu Vilniaus senamiesčiu, tačiau papildyti ir aktualizuoti įdomybių lauką iki miesto pakraščių. Išgirsite, pagal kokius kriterijus buvo pasirinkti knygoje aprašyti rajonai, su kokiais iššūkiais teko susidurti renkant informaciją. Autorius taip pat pasidalins įdomia, į galutinį leidinį nepatekusia, medžiaga.

Visi renginiai nemokami, be išankstinės registracijos. Pristatymų metu bus galimybė įsigyti knygą palankesne kaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)