Premjerai įnirtingai ruošiasi ir Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, tad darbą dviem frontais maestro palengvina jaunasis VCO dirigentas Ričardas Šumila. Jau vasario 15-19 dienomis Vilniaus kongresų rūmuose žiūrovus pasitiks įspūdinga Didžiosios Britanijos meistrų kompanija: Dicko Birdo scenografija, Jono Morrellio kostiumai ir Peterio Mumfordo šviesų magija, papuošiantys naujausią „bohemiečių“ darbą.

Pirmąją savaitę repeticijų salėje dažniausiai buvo galima sutikti iš motinystės atostogų grįžtančią Ievą Prudnikovaitę, tarp Vokietijos ir Lietuvos dirbančius Almą Švilpą bei Laimoną Pautienių, baritoną iš Rumunijos – Bogdaną Baciu, Tadą Girininką, ir jaunuosius operos talentus Šarūną Šapalą, Steponą Zonį.

Jau savaitgalį prie jų prisijungė Egdaras Montvidas, o šią savaitę laukia susitikimas su būsimąja Margarita – Lana Kos (Kroatija). Taip, bene kasdien pildosi gausios „Fausto“ kūrybinės pajėgos, neapsiribosiančios vien solistais, – „Fauste“ išvysime ir jungtinį chorą, sudarytą iš Vilnius City Operos ansamblio (vadovas – A. Dambrauskas) ir Kauno valstybinio choro (vadovas – P. Bingelis), specialiai surinktą baleto trupę, kuriai choreografiją kurs gyvosios šokio legendos – Matthew Bourne'o prizu apdovanotas Johnas Rossas (D. Britanija).

Tad dar daug naujų žinių, veidų ir pažinčių laukia mūsų iki „Fausto“ premjeros vakaro. Na, o kol mes rengsime šias naujienas, siūlome peržvelgti pirmosios repeticijų savaitės nuotraukų albumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją