I. Simonaitytės literatūrinės premijos kasmet nusipelno autoriai, kurie savo kūryba garsina Klaipėdos kraštą.

Profesoriaus A. Edinto knyga „Pūga prie Mėmelio. Atvadavimo saga“ – beletrizuota istorija apie 1923-ųjų Klaipėdą ir Lietuvą, apie daugiabriaunę Lietuvos įvykdytą politinę, diplomatinę ir karinę operaciją, beje, vienintelę tokią, ir labai sėkmingą.

Alfonsas Eidintas

Istorinės karinės apysakos autorius ėmėsi siekdamas paneigti sklandančias versijas, kad už Klaipėdą turime būti dėkingi Stalinui, kuris po karo jos neprijungė prie Kaliningrado srities, ir kitokius klaidinančius dalykus.

A. Eidintas rėmėsi lietuvių ir užsienio šalių istorikų darbais, tikrais faktais (tikros ir meilės istorijos), dokumentais, atsiminimais, spauda. Autorius pasakoja itin savitą tų įvykių versiją, kuri susiklostė iš istorinės medžiagos. Taip pat jis pasitelkė vaizduotę, įžvalgas, ne tik plėtojant siužetą, bet ir nusakant herojų jausmus, jų pokalbius, ginčus, argumentus, požiūrius. Galima teigti, kad pasakojimas artimas tiesai, nes tai atidi anų dienų įvykių rekonstrukcija.

Iliustracija iš knygos "Pūga prie Mėmelio"

Istorinė karinė A. Eidinto apybraiža skirta visiems, kuriems rūpi mūsų krašto praeitis ir garbinga jos istorija.

Knygos "Pūga prie Mėmelio" viršelis

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)