M.Ivaškevičiaus pjesės ir spektaklio pristatymo Gothenburge proga „Artimas miestas“ bus išleistas lietuvių ir anglų kalbomis. Spalio pabaigoje planuojamos „Artimo miesto“ gastrolės Udinėje (Italija), po kurių spektaklis bus rodomas „Meno forte“ Vilniuje.

Spektaklyje vaidina Airida Gintautaitė, Vesta Grabštaitė, Dalia Overaitė,Vytautas Anužis,Egidijus Bakas, Ramūnas Cicėnas. Dailininkė - Marta Vosyliūtė. Spektaklio prodiuseris - „Audronio Liugos produkcija“, antrieji prodiuseriai - tarptautinis projektas SEAS ir Europos scenos menų organizacija THEOREM.

„Artimas miestas“ - tai universali psichologinė drama, kurios veiksmas vyksta Skandinavijoje, ir kartu tai žvilgsnis iš Lietuvos į Europą, bandymas suprasti, kokie procesai mūsų laukia netolimoje ateityje, o galbūt juos išgyvename jau dabar. Pjesės pagrindu tapo tikras įvykis, aprašytas Kopenhagos dienraščio kriminalinėse žiniose. Viename šio miesto bute policija rado moters lavoną. Kurį laiką nepavyko nustatyti jos tapatybės, bet vėliau buvo aptiktas jos rašytas dienoraštis. Paaiškėjo, kad moteris gyveno dvigubą gyenimą: vieną Malmėje, kitą Kopenhagoje. Malmėje ji turėjo šeimą, vyrą ir kelis vaikus. Tačiau karts nuo karto išvykdavo į Kopenhagą, kur smaginosi vartodama narkotikus ir užsiėmė prostitucija.