Elbės filharmonijos atidaryme dalyvavo 2100 svečių, tarp jų – Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir šalies prezidentas Joachimas Gauckas. Šis reiškė įsitikinimą, kad elegantiška ir visiems prieinama filharmonija gerokai prisidės prie klasikinės muzikos populiarinimo.

Hamburgo filharmonija savo išvaizda, gluminančiais architektūriniais užmojais nuo šiol yra lygiavertis Sidnėjaus operos varžovas.

Pirmąjį koncertą naujame pastate atliko Elbės filharmonijos simfoninis orkestras, vadovaujamas Thomo Hengelbrocko. Nuskambėjus pirmiesiems Benjamino Britteno siuitos „Šešios Ovidijaus metamorfozės“ dalies „Panas“ garsams, koncertų salė paskendo tamsoje. Estų solistas Kalevas Kuljusas, grodamas obojumi, vaikščiojo praėjimais tarp žiūrovų.

Elbės filharmonijos atidarymas

5,8 tūkst. kvadratinių metrų Elbės filharmonijos statyba truko beveik 10 metų. Milžinišką prabangų kruizinį laivą ar ledu virtusiais jūros bangas primenantis statinys iškilo buvusių kakavos sandėlių vietoje. Filharmoniją projektavo Šveicarijos architektų kompanija „Herzog & de Meuron“.

Elbės filharmonijos atidarymas

Atidarymo data buvo kelis kartus atidėta. Pirmasis oficialus Elbės filharmonijos atidarymas buvo numatytas 2010 metais. Dar nebaigus statyti pastato, jo biudžetas gerokai viršijo iš anksto numatytąjį. Neapsieita ir be teisminių ginčų.

Ginčų kelia ir filharmonijos koncertinis repertuaras. Numatoma, kad čia skambės ne tik klasikinė akademinė muzika – savo pasirodymus galės rengti net pankroko grupės.

Elbės filharmonijos atidarymas

Naujasis Hamburgo pastatas – tai miestas mieste. Greta didžiosios salės, kurioje telpa 2073 žiūrovai, įrengtos dvi mažesnės muzikos erdvės, pastatytas viešbutis, 47 gyvenamieji apartamentai ir terasa su kavinėmis, restoranais ir barais, pro kurių stiklus bus galima pasižvalgyti po uosto akvatoriją ir Hamburgą.

Elbės filharmonijos atidarymas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)