Biržų apskrityje gimęs A. Armonas buvo jauniausias gausioje Armonų šeimoje – aštuntas vaikas. Muzika šeimoje, pasak A. Armono, užkrėtė vyriausias brolis – violončelininkas Petras. 15 metų vyresnis, jis jaunėlį mokė groti violončele. Petras Armonas ir buvo Armonų muzikinės dinastijos pradininkas. A. Armonas pasakodavęs, kad jis, kaip ir vyriausias brolis, pradėjo groti violončele, tačiau vėliau pasirinko fleitą.

„Buvo tokia problema, aš pradėjau violončele grot, bet, kadangi brolis mane mokino, jis sakė, kaip aš grosiu orkestre – nematysiu gaidų, nes turėjau silpną regėjimą. O fleita grodamas, anot jo, galėsiu pultą prisitraukt ir grot. Tokia probelma, reikėjo pakeist specialybę“, – anksčiau yra pasakojęs A. Armonas.

1950-aisiais baigęs tuometę Lietuvos konservatoriją, A. Armonas buvo Lietuvos radijo komiteto simfoninio orkestro koncertmeisteriu, grojo Lietuvos filharmonijos simfoniniame orkestre ir pučiamųjų kvintete, dėstė konservatorijoje, Tallat-Kelpšos muzikos mokykloje. Tarp garsiausių jo mokinių – Algirdas Vizgirda, Laima Šulskutė.

A. Armono vaikai taip pat pasirinko muzikų kelią – abu šiandien garsūs stygininkai – smuikininkė Ingrida Armonaitė ir violončelininkas Rimantas Armonas. Jauniausias dinastijoje – anūkas Edvardas Armonas. Jis yra violenčelininkas, gyvenantis Vokietijoje. A. Armono antroji žmona buvo taip pat garsios muzikų giminės – pirmoji Lietuvoje moteris dirigentė Margarita Dvarionaitė. Su prieš kelerius metus mirusia dirigente A. Armonas pragyveno beveik 4 dešimtmečius. Muzikantai ne tik gyveno drauge, bet ir koncertuodavo.

Atsisveikinti su A. Armonu galima nuo ketvirtadienio 16 val. laidojimo namuose prie Petro ir Povilo bažnyčios, laidotuvės – penktadienį Vilniuje, Rasų kapinėse.