Ateinantį koncertų pusmetį svajoti tikrai bus apie ką – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas savo meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, pristatys visą puokštę skirtingų koncertų, iš kurių galės išsirinkti net išrankiausi klausytojai. Jei norėsite išgirsti klasikos pasaulio žvaigždžių ar gurmaniškos simfoninės programos, proginių ar kamerinių koncertų, galvosite, kur nusivesti vaikus, ar kaip puikiai praleisti vasaros vakarą, o galop net jei užsimanysite pamatyti roko operą – visi keliai ves į Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertus.

Orkestro gimtadienio koncerte – klasikos žvaigždė iš Prancūzijos

Naują koncertų pusmetį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras tradiciškai atidarys orkestro gimtadienio koncertu. Orkestro gerbėjai žino, kad šis renginys visuomet yra ypatinga dovana muzikos mylėtojams. Ne išimtis ir šįkart. Sausio 28 d. orkestro gimtadienio koncerte pasirodys klasikos žvaigždė iš Prancūzijos – pasaulinio garso smuiko virtuozas Augustinas Dumay. Jį kritikai vadina vienu žymiausių XX a. smuikininkų ir drąsiai rašo jo vardą šalia tokio masto muzikų kaip Yahudi Menuhinas ar Itzhakas Perlmanas.

Antrojoje koncerto dalyje Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kartu su soliste Lauryna Bendžiūnaite atliks ypatingą kūrinį – orkestro skiriamuoju ženklu tapusio austrų kompozitoriaus Gustavo Mahlerio (1860–1911) Simfoniją Nr. 4, G-dur.

Pavasaris džiugins aukščiausio lygio simfoniniais koncertais

Žiemai einant į pabaigą, orkestras vėl pakvies išsiilgusius meilės. Jaukų vasario 14 d. vakarą Vilniaus kongresų rūmuose skambės romantiški ir svajingi gražiausių meilės dainų ir miuziklų arijų garsai kartu su žaviaisiais Ieva Prudnikovaite, Jeronimu Miliumi ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru.

Be jau minėto orkestro gimtadienio koncerto, G. Rinkevičiaus vadovaujamas kolektyvas savo klausytojams pasiūlys ir daugiau aukščiausio lygio simfoninės muzikos programų. Kovo 3 d. į Vilniaus kongresų rūmus atvyks jaunasis smuiko virtuozas iš Tel Avivo Itamaras Zormanas – kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Roberto Šerveniko, čia jis atliks garsųjį P. Čaikovskio Koncertą smuikui ir orkestrui D-dur.

Specialiai gavėnios laikotarpiui paruoštas kovo 17 d. skambėsiantis simfoninis koncertas „Prisikėlimo belaukiant“. Jame kartu su Kauno valstybiniu choru (vad. Petras Bingelis) ir žymiais operos solistais Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliks didingą sakralinės muzikos programą – I. Stravinskio Psalmių simfoniją ir F. Schuberto Mišias Nr. 6, Es-dur.

Kovo 31 d. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro klausytojus nudžiugins dar vieno pasaulinio garso atlikėjo, charizmatiškojo violončelės virtuozo Alexanderio Kniazevo koncertas, diriguojamas maestro iš Didžiosios Britanijos Jano Lathamo Koenigo.

Pavasarį papuoš ir daugiau išskirtinių renginių. Balandžio 14 d. skambės operos primadonos Irenos Milkevičiūtės jubiliejinis vakaras, kuriame ji pasirodys kartu su savo dukra Asmik Grigorian ir kitais žymiais Lietuvos operos solistais. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertų sezoną gegužės 11 d. vainikuos premjera – kompozitoriaus Laimio Vilkončiaus roko opera „Eglė“.

Nenuvils ir kamerinės muzikos mylėtojų

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras nepamiršta ir kamerinės muzikos mylėtojų. Paskutinį žiemos savaitgalio vakarą orkestro artistai kviečia praleisti jaukioje kamerinėje atmosferoje – vasario 25 d. kameriniame koncerte „Baroko perlai“ skambės J. S. Bacho, G. F. Händelio, A. Vivaldi, G. B. Pergolesi ir J. Pachelbelio šedevrai. O balandžio 8 d. skambėsiantis koncertas „Pavasario mūza“ vilios nuotaikingais ir grakščiais M. Ravelio, L. van Beethoveno ir F. Mendelssohno kūriniais.

Orkestras siūlys specialią programą vaikams

Šį pusmetį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras nudžiugins ir savo mažuosius klausytojus. Vasario 4 d. į Vilniaus kongresų rūmus atvyks profesionalaus „Amber“ cirko artistai. Linksmieji cirko žonglieriai, akrobatai, fokusininkas ir burtininkas kartu su simfoniniu orkestru vaikus linksmins koncerte „Cirkas atvažiavo!“. Tuo tarpu kovo 18 d. ir didelius, ir mažus pakvies Keistuolių teatro aktoriai – visų numylėtos jų dainos skambės koncerte „Simfoniniai keistuoliai“.

Vasaros festivalis vilios ypatinga atmosfera po atviru dangumi

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras tęsia klausytojų jau pamėgtą LVSO Vasaros festivalio tradiciją – šiemet vėl džiugins išskirtine atmosfera Vilniaus paveikslų galerijos kiemelyje garsėjantys vasaros koncertai. Birželio 1 d. vasaros pradžią Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia švęsti su „Džiazuojančios klasikos“ programa. Birželio 10 d. koncerte „Gražiausia filmų muzika“ kartu su Evelina Sašenko ir Jeronimu Miliumi orkestras leisis į užburiantį kino filmų pasaulį, o vasaros festivalį uždarys neprilygstamosios „Roko baladės“ su Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją