Literatūrologų teigimu, V. P. Bložė yra poezijos reformatorius, daug kuo atnaujinęs lietuvių poeziją.

Pirma jo knyga „Septyni šienpjoviai“ išleista 1961 metais. Iš viso išleista keliolika jo poezijų knygų. Jis yra išvertęs daug garsių užsienio autorių.

Poetas, dainų tekstų autorius, vertėjas V. P. Bložė 1991 metais buvo įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, o 2000 metais - Gedimino 4 laipsnio ordinu, taip pat yra pelnęs garbingų literatūrinių premijų.

Prezidentės užuojauta

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, reikšdama užuojantą dėl poeto ir vertėjo Vytauto Petro Bložės mirties, pabrėžė jo įtaka daugeliui kartų.

Pasak prezidentės, V. P. Bložė sukūrė ypatingą poezijos pasaulį, kuriame buvo svarbūs ir istoriniai motyvai, ir kovojančios bei laiminčios lietuvių tautos savastis. Poeto kūryba, žodžio meistrystė buvo ir bus įkvėpimo šaltinis daugeliui kartų, kaip ir rašytojo gyvenimas, liudijęs nesibaigiančią kūrybinės ir dvasinės harmonijos paiešką, sakoma Prezidentūros pranešime.

Poeto Vytauto P. Bložės palaikai pašarvoti Laidojimo namuose Kaune, Vytauto g. 44. Lankymas iki sausio 3 d. 11. 30 val. Laidotuvės Vilniuje, Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje sausio 3 d. 14 val.