„Šie dešimt metų iš tiesų buvo magiška kelionė kino pasaulio labirintais. Kartu su daugiausia jaunosios kartos režisieriais sukūrėme dokumentinių ir vaidybinių filmų, sulaukusių dėmesio ne tik Lietuvoje. Džiaugiamės, jog mūsų kurti filmai rodyti ir apdovanoti Venecijos, Roterdamo, Maskvos, Šefildo, Krokuvos, Varšuvos, Niono, Karlovi Varų, Leipcigo, Amsterdamo (IDFA) ir daugelyje kitų svarbių tarptautinių kino renginių. 2017 metų sausį visos Lietuvos kino teatruose pristatysime jau penktą mūsų filmą – Linos Lužytės „Amžinai kartu“, – sakė viena iš studijos įkūrėjų, prodiuserė D. Vildžiūnaitė.

Kadras iš filmo "Meistras ir Tatjana"

Studijos filmografijoje – Lietuvos žiūrovams puikiai žinomi filmai „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ ir „Meistras ir Tatjana“ (rež. Giedrė Žickytė), „Nesamasis laikas“ (rež. Mykolas Vildžiūnas), „Aš už tave pakalbėsiu“ (rež. Maxì Dejoie ir Virginija Vareikyte) bei daugelis kitų.

„2017 metais praktiškai visi iki 2016-ųjų studijoje sukurti filmai taps prieinami įvairių Lietuvos VOD (video on demand, vaizdas pagal pareikalavimą) platformų žiūrovams. Tai kartu ir džiaugsminga, ir skausminga akimirka studijos veikloje. Džiugu, kad tiek daug gerų filmų prisikaupė, kad visais jais didžiuojamės ir žinoma, kad jie taps prieinami kur kas platesniam ratui žiūrovui. Liūdna, nes tai savotiškas šių aukštos audiovizualinės kokybės kūrinių atsisveikinimas su didžiaisiais ekrainais, kuriems jie buvo kruopščiai ruošiami nuo pirmųjų filmavimo minučių. Įkūrėme studiją su tikslu kurti kino filmus ir išliekame jam ištikimi iki šių dienų, kuomet ir gamybos, ir sklaidos procesas susiduria su vis didesniais iššūkiais, vienas kurių – didelė greitai sukuriamų ir greitai užmirštamų filmų gausa bendram eteryje. Bet noras gyventi ir kurti gražesniame pasaulyje neleidžia pasiduoti“, – mintimis prieš ypatingą dieną dalijasi D. Vildžiūnaitė, kurią 2015 metais įtakingas kino leidinys „Screen International“ įtraukė į 47 perspektyviausių prodiuserių sąrašą, o 2016 metais dalyvavo Kanų kino festivalio metu vykstančiame prodiuserių forume „Producers on the Move“.

Kadras iš filmo "Tėvas"

Tad prieš atiduodant filmus internetinių kino platformų žiūrovams, gruodžio 18 dieną studija kartu su kūrėjais kviečia žiūrovus į paskutiniuosius septynių filmų seansus kino salėje.

Dar kartą didžiajame kino ekrane Mykolo Vildžiūno „Nesamasis laikas“ bandys sustabdyti laiką ir pažadinti žiūrovą gyvenimui. Linos Lužytės „Igruški“ pakvies peržengti namų slenkstį ir praleisti valandą kitoje, bet visai netoli mūsų egzistuojančioje, tikrovėje. Šalia mūsų gyvenantis Marat Sargsyan „Tėvo“ herojus pakvies be išansktinių nuostatų užeiti į kitokius namus ir susipažinti su kitokia šeima. Giedrės Žickytės „Meistras ir Tatjana“ įkvėps nepasiduoti, Johanna Jackie Baier „Julija“ – pažinti ir užaugti, o Elžbietos Josadės „Dialogas su Josefu“ – mokytis suprasti ir būti su kitu žmogumi. O Rokas Eltermanas „Paskutinėje medaus mėnesio dienoje“ ir vėl privers patikėti meile. Ne idealia, bet tikra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją