Legendinis aktorius specialiai jubiliejaus proga žurnale „Closer Weekly“ pasirodžiusiame rašinyje prisipažino, kad jo antroji žmona 97 metų Anne suteikė jam jėgų nepasiduoti nemalonumams, su kuriais teko susidurti per daugelį gyvenimo metų.

„Man labai pasisekė, kad prieš 63 metus radau savo sielos draugę. Manau, kad mūsų nuostabi santuoka ir mūsų naktiniai „auksinės valandos“ pokalbiai padėjo man išgyventi visa tai“, – rašo aktorius.

Kirkas Douglasas filme "Spartakas" (1960 m.)

Tris kartus „Oskarui“ nominuotas aktorius savo jubiliejų švęs 200 draugų ir šeimos narių apsuptyje Kalifornijoje. Renginio vedėjais bus jo sūnus Michaelas ir marti Catherine Zeta Jones.

K. Douglasas, kuris po insulto dėl kalbos sutrikimų buvo priverstas atsisakyti aktorystės, dirba su logopedu, iš naujo mokydamasis tarti žodžius.

Anne ir Kirkas

„Manęs nuolat prašo patarimo kaip gyventi ilgai ir sveikai. Neturiu jokio (patyrimo). Tiesiog tikiu, kad turime tikslą, dėl kurio esame čia“, – sakė jis.

„Aš išgyvenau sraigtasparnio katastrofą ir insultą, kad padaryčiau daugiau gera pasauliui prieš išeidamas“, – tikino aktorius.

Kirkas Douglasas filme "Spartakas" (1960 m.)

K. Douglasas, kuris yra neraštingų imigrantų iš Rusijos sūnus, yra sukūręs ne vieną legendinį vaidmenį kine. Jis yra įkūnijęs vergą Spartaką, dailininką Vincentą van Goghą ir net Laukinių Vakarų legendą Docą Holliday.

Jis nusifilmavo daugiau nei 80 filmų, bet, kitaip nei jaunesniosios kartos žvaigždės, niekada nevaidino jokiame seriale.

Kirkas Douglasas 2016 m.

Veržlusis K. Douglasas, kuriam tėvai davė Issuro Danielovitchiaus vardą, gimė Niujorke, neturtingoje žydo ir protestantės šeimoje. Jis lankė šio miesto Dramos meno akademiją.

Už vaidmenį 1949 metų filme „Čempionas“ (Champion) jam buvo paskirta pirmoji iš trijų „Oskaro“ nominacijų geriausio aktoriaus kategorijoje. Nors apdovanojimo jis taip ir negavo, bet jį vėliau atsiėmė jo sūnus Michaelas, apdovanotas už vaidmenį 1987 metų juostoje „Volstrytas“ (Wall Street).

Tarp garsiausių K. Douglaso filmų yra 1956 metų biografinė juosta apie Van Goghą „Lust for life“, „Gunfight at the OK Corral“ (1957), „Spartacus“ (1960) ir „Seven Days in May“ (1964).

Kirkas Douglasas filme "Spartakas" (1960 m.)

Iš pirmos savo santuokos su amerikiečių aktore Diana Webster jubiliatas susilaukė dviejų sūnų – Michaelo ir Joelo. Ši santuoka iširo 1951 metais.

Praėjus dar trejiems metams jis susituokė su belgų kilmės amerikiečių aktore Anne Buydens, kuri kažkada yra parašiusi: „Gyventi su mano vyru yra lyg sėdėti gražiame sode prie ugnikalnio, kuris bet kurią akimirką gali išsiveržti“.

Anne ir Kirko šeimoje gimė dar du sūnūs: Ericas ir Peteris.

„Šimtas metų, žinoma, yra didelis laiko tarpas, bet svarbu tai, ką jis pasiekė per tuos 100 metų“, – rašė M. Douglasas žurnalo „Closer Weekly“ straipsnyje.

Kirkas Douglasas

„Manau, kad jo ištvermingumas ir atkaklumas yra jo išskirtiniausios savybes, – tęsė jis. – Jis visada mus mokė geriausiai padaryti tai, ko imamės. Jis visada palaikė“.

Douglasų šeimą per daugelį metų sukrėtė ne viena tragedija.

Ericas, kuris, taip pat buvo aktorius, mirė 2004 metais nuo mirtino alkoholio ir receptinių vaistų mišinio, po ilgų metų kovos su priklausomybėmis. Jam buvo 46 metai.

Kirkas jau buvo smarkiai sukrėstas 1991 metų nelaimės, kai Kalifornijoje jo sraigtasparniui ore susidūrus su lėktuvu, žuvo du žmones. Po šios nelaimės aktorius iš naujo atrado žydų tikėjimą.

Michaelis ir Kirkas Douglasai

Po 1996 metų insulto aktorius visiškai prarado kalbos dovaną, nors daugybė terapijos mėnesių padėtį truputį pataisė.

Pasitraukęs iš kino K. Douglas ir jo žmona paniro į filantropinę veiklą ir išreiškė norą po mirties didžiąją dalį savo turtų skirti labdarai.

Los Andžele pora atstatė 400 mokyklinių žaidimo aikštelių ir prisidėjo prie Alzheimerio centro „Harry's Haven“, kuriam buvo suteiktas Kirko tėvo vardas Vudland Hilse, Kalifornijoje.

Dviem „Auksiniais gaubliais“ apdovanotas aktorius ir senas Angie Dickinson draugas su šia legenda nusifilmavo filmo „Cast a Giant Shadow“ (1966) miegamojo scenoje, kuriai pora turėjo visiškai nusirengti.

„Negali iš gyvenimo tikėtis daugiau, nei gauni, kai būni su Kirku“, – sakė 85 metų aktorė, buvusi legendinio kompozitoriaus Burto Bacharacho žmona, naujienų agentūrai AFP.

„Turiu pasakyti, kad jis tiesiog nuostabus žmogus. Viskas, ką jis daro, yra tobula“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)