Nuo pat rugsėjo mėnesio miestiečiams buvo dovanojami išskirtiniai renginiai, o baigiantis metams, dar kartą iškilmingai prisiminta Šiaulių istorija. Šiemet 780-ojo Šiaulių gimtadienio proga Prisikėlimo aikštės skvere iškilo iki šiol mieste neregėta stilizuota Kalėdų eglė. 18 metrų aukščio karkasinę konstrukciją apgaubė kone 4 000 eglių šakų, kurias puošia įspūdingos šviečiančios saulės. Šiųmetinė saulėtoji Kalėdų žaliaskarė tarsi skelbia – „Sveiki atvykę į Saulės miestą!”.

Roko oratorija „Ačiū, Saule“

Nepakartojamas renginys šiauliečius žavėjo ir šeštadienio vakarą. Šiaulių arenoje šiuolaikiškai ir įdomiai pristatyta miesto istorija. Pirmojoje baigiamojo koncerto dalyje skambėjo Ligos Celmos istorinė roko oratorija „Ačiū, Saule“, nukėlusi į XIII amžių ir pilnutėlei arenai muzikos garsais papasakojusi Saulės mūšio eigą. Specialiai šiam pasirodymui iš latvių kalbos buvo išverstas kūrinio tekstas, o Marius Audrius Puskunigis sukūrė įspūdingą scenografiją. Režisūriniai sprendimai buvo patikėti Leokadijai Dabužinskaitei.

Teatrališki solistų ir šokėjų pasirodymai keitė vieni kitus, o išskirtinę atmosferą kūrė vaizdo projekcijos. Antroji koncerto dalis bylojo apie šiandieninius Šiaulius. Jungtinis choras ir ant scenos sukęsi šimtai vaikų ir jaunimo šokių kolektyvų narių atskleidė miesto veidą – talentingą ir jauną. Net 26 kolektyvų nariai šiauliečiams padovanojo įsimintiną šventę.

Roko oratorija „Ačiū, Saule“

Įspūdingame koncerte dalyvavo didžiulis būrys solistų, orkestrų, chorų, šokio kolektyvų: Tadas Girininkas, Egidijus Bavikinas, Viktorija Miškūnaitė, Šiaulių kamerinis orkestras, choras „Polifonija“, choras „Dagilėlis“ ir kt. Profesionalių režisierių, scenografų ir atlikėjų sukurtas nepakartojamas reginys miestiečiams dovanotas artėjančių švenčių proga.

Baigiamajame jubiliejinių Šiaulių gimtadienio ir Saulės mūšio metų koncerte dalyvavęs miesto meras Artūras Visockas ypač džiaugėsi jaunųjų šiauliečių pasirodymu.

„Tokius renginius aš vadinu kultūros pamatais. Jei tai, kas vyksta Šiauliuose, vyksta ir kituose miestuose, galiu užtikrintai pasakyti, kad Lietuva yra gyva. Tai, atskleidžia, kad turime geriausius mokytojus, iš esmės viską turime. Kiekvienas mes esame ąžuolo lapelis, ąžuolo šaka, tad auginkime Šiaulių ąžuolą kartu", – po baigiamojo teatralizuoto koncerto „780" kalbėjo miesto meras A. Visockas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)