Šventė prasidės kaimišku kermošiumi jau 10 val. ryto. Čia lyg tikrame kaimo turguje galima bus įsigyti nagingo liaudies meistro dirbinį, grybų ir uogų, kuriais taip turtingi Dzūkijos miškai, sodo gėrybių ir gardumynų.

Šventos mišios, kurios Valkininkų bažnyčioje prasidės 11 val. 45 min., taip pat bus ypatingos. Prieš mišias ir jų metu vargonuos šiuo metu Austrijoje gyvenanti ir studijuojanti muzikė Nora Grikštaitė, dainuos Inga Ulevičiūtė. Pasibaigus Sumai bažnyčioje vyks koncertas, kuriame dalyvaus folkloro grupė „Vydraga“, latvių liaudies muzikos atlikėjai Aida ir Andris Kapusts iš Rygos, Rugiaveidė, Simas (Vytautas Babravičius) ir kiti žinomi muzikai.

Pasibaigus koncertui šventė ir pasirodymai tęsis miestelio aikštėje. Prie minėtų atlikėjų prisijungs Kęstutis Jablonskis ir grupė. Kiekvienas galės dalyvauti konkursuose ir viktorinose. Bus renkamas gražiausias kaimo šuo ir seniausias senelio dviratis.

Šventės metu vyks Vytauto Daraškevičiaus fotografijų paroda ,,Kaimas ir žmonės“. Renginius ves etnologė Gražina Kadžytė ir kompozitorius Algirdas Klova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją