Slapto būrio veiklos istorija primena įtemptą veiksmo filmą. Būrys buvo suformuotas tuo metu, kai Lietuvoje tvyrojo įtampa ir buvo puldinėjami šalies pasienio postai. Tragiška kulminacija tapo Medininkų įvykiai 1991 m. vasarą, kai OMON smogikai nužudė septynis beginklius lietuvių pasieniečius.

Lietuvos kariuomenės įsteigtas specialiosios paskirties būrys turėjo atlikti pavojingiausias užduotis ir apsaugoti Seimą per pučo įvykius. Būrį sudarė 13 stipriausių jaunuolių, atrinktų pagal griežčiausius kriterijus. Šiam būriui vadovavo Pranas Kasteckas, pramintas „Kaulų laužytoju“.

„Kurdamas „L-Komandą“ nenoriu nuobodaus „kalbančių galvų“ pasakojimo. Tai bus nutrūktgalviška jaunystės entuziazmo kupina istorija. Ji vaizduos jaunų karių asmeninę patirtį ir pastangas, rengiantis kovoti už savo šalies likimą, bei baimes ir riziką, susidūrus su realiais pavojais. Filmas ir jo herojai palies lietuviams dar nepamirštą ir skaudžią temą – kovą dėl savo ir savo šalies laisvės“, – sako filmo režisierius Andrius Lekavičius.

Filmas atskleis ne tik labai individualias jaunuolių istorijas, tačiau ir perteiks nostalgišką to laikotarpio dvasią – per muziką, spalvas, animaciją, veiksmo filmų ir kompiuterinių žaidimų stilizavimą.

„Archyvinė medžiaga, kuria pasidalino buvęs būrio vadas P. Kasteckas, primena VHS kasečių eros filmus su rytų kovų dievukais Chucku Norrisu, Bruce'u Lee ir Jeanu Claude'u Van Damme'u. Neįtikėtinos jaunuolių istorijos, kurios nebuvo užfiksuotos archyviniuose kadruose, bus atkurtos animacija, kuri primins senuosius „pikseliuotus“ kompiuterinius žaidimus“, – apie filmo stilių pasakoja režisierius.

Kūrėjo teigimu, šiame „berniukiškame“ filme, kuriame netrūks rytų kovos menų, ginklų, lėktuvų ir vyriškos draugystės, atsiras ir meilės motyvas.

Filmo „L-Komanda“ parengiamieji darbai ir tyzerio gamyba buvo dalinai finansuota Lietuvos kino centro ir Krašto apsaugos ministerijos. Filmo premjera numatyta po metų – 2017 metų lapkričio 23-ąją, per Kariuomenės dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)