„PSYCHO“ prikels noir žanro filmuose naudojamą estetiką, bei vyraujančius nevilties, nepasitikėjimo, paranojos, tyrumo praradimo jausmus, kad visiškai išteisintų bet kokias neigiamas termino „psichopatas“ reikšmes. „Noir (liet. juodas) filmuose vaizduojami nehumaniški moralės konfliktai, beprasmiškumas ir neteisybės jausmas. Viskas labai šiuolaikiška“, – sako projekto autorė bei režisierė Gintarė Minelgaitė ir priduria: „We all go a little mad sometimes.“ („Visi mes kartais išeiname iš proto“; citata iš Alfredo Hitchcocko filmo „Psycho“, 1960).

"1001 nights in Amerika"

„PSYCHO“ yra pirmoji projekto dalis. „Kaip kine“ yra pastatymų serija, kurioje pasitelkiamos novatoriškos, originalios vaidybos ir pastatymo meno formos. Pasitelkiant vaizduotę ir racionalų protą, ji tiria filmų pasaulį iš įvairių perspektyvų. „Šis projektas apie filmus yra skirtas žmonėms, mėgstantiems kiną ir tiems, kurie yra veikiami šiandieninės informacijos srautų“, – teigia režisierė G. Minelgaitė.

"Psycho"

Iškelti savo mylimojo kino žanro estetiką į performatyvią erdvę nėra lengva užduotis, sako režisierė, šiam tikslui pasitelkusi tarptautinę komandą. „Psycho“ kuria lietuvių aktoriai Milda Alsienė, Ričardas Myka ir Marijus Mažūnas, muziką – Steinaras Yggesethas (Norvegija), apšvietimo autorius – Rui Monteiro (Portugalija). Režisūra, prodiusavimas ir bemiegės naktys – Gintarė Minelgaitė, asistavimas – Skaistė Šimkevičiūtė.

"Psycho"

G. Minelgaitė yra režisierė, teatrinio performanso pastatymo menininkė, dėstytoja. Lietuvoje prodiusuoti ir publikai pristatyti jos darbai „Be(in) Particular“ (Royal Central School of Speech & Drama ir Nettle House, Londonas), „TUKTUK ANAMNESIS' (Kauno bienalė), „1001 night in Amerika“ (Watermill Center, Niujorkas; Berliner Festspiele, Berlynas) ‘LOVE’ (CAC, Šiauliai meno galerija, Post Gallery) ir ‘SELF-LES’ (LARGO menų svetainė, Post galerija, Šiaulių menų galerija) bei kartu su mokiniais „suklijuotas“ ilgasis pastatymų vakaras „ŽYBT“ (Post galerija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją