Solistė jau 16 metų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre kuria pagrindinius vaidmenis: Violeta (G. Verdi „Traviata“), Eudoksija (J. F. Halévy „Žydė“), Dalia (B. Dvariono „Dalia“), Gerhilda (R. Wagner „Valkirija“), Eglė (V. Klova „Pilėnai“), Marcelina (W. A. Mozart „Figaro vedybos“), Tatjana (P. Čaikovskio „Eugenijus Oneginas“), Rozina (G. Rossini „Sevilijos kirpėjas“), Marcelina (L. V. Bethoveno „Fidelijuje“), Mimi (G. Puccini „Bohemoje“) ir daug kitų. Latvijos nacionalinėje operoje dainavo „Liu“ – G. Puccini operoje „Turandot“, Fjordilidži (W. A. Mozart „Visos jos tokios“) – Danijoje, Bornholme.

Dainininkė yra parengusi soprano partijas W. A. Mozarto, R. Schuberto, J. Haydno ir kt. oratorinio pobūdžio kūriniuose, kameriniuose koncertuose daug dainuoja vokiečių, čekų, prancūzų, italų, rusų ir lietuvių autorių dainų. Dažnai koncertuoja su ansambliais „Musica Humana“, „Vilniaus arsenalas“, su italų vargonininku Gianluigi Spaziani ir kt. Gastroliavo Austrijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Suomijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Vokietijoje ir kitur.

Solistė, bendradarbiavusi su dirigentais Sauliumi Sondeckiu, Jonu Aleksa, Juozu Domarku, Robertu Šerveniku, Josephu Walnigu, Bernhardu Siebereriu , Manfredu Honecku ir daugeliu kitų, šį kartą pasirinko kamerinį orkestrą „Cantus“. Tai Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokyklos orkestras, vadovaujamas prof. Ričardo Sviackevičiaus, gebančio sutelkti jaunimą ir pedagogus bendram tikslui.

Kas suartino scenos primadoną ir muzikos mokyklos kolektyvą? Pirmiausia sentimentai. Julija šioje mokykloje baigė fortepijono specialybę ir tai buvo paskata ir pirmas žingsnelis didžiajam šuoliui į muzikos pasaulį. Tad 2016 m. pavasarį pakviesta dalyvauti Valdovų rūmuose vyksiančiame koncerte „Muzikos suartinti“, skirtame profesoriaus Sauliaus Sondeckio atminimui ir šio kolektyvo kūrybinės veiklos dešimtmečiui, nedvejodama sutiko.

Tada įtaigiai skambėję Giulio Caccini „Ave Maria“, Riccardo Broschi „Ombra fedele anch'io“, Gioachino Rossini „Katės“ (kartu su Ilona Pliavgo) ne tik sužavėjo klausytoją, bet ir padėjo Julijai įvertinti kolektyvo profesionalumą, darbštumą, entuziazmą ir apsispręsti įgyvendinti savo svajonę – atlikti gražiausias baroko genijaus A. Vivaldi operų „Grizelda“, „Ištikimoji Nimfa“, „Arsilda Ponto karalienė“, „Olimpiada“, „Heraklis“ arijas būtent su šiuo jaunu, bet vis aktyviau koncertuojančiu kolektyvu.

Orkestrą klausytojai išgirs antroje koncerto dalyje. Na, o pirmojoje A. Vivaldi arijos skambės atliekamos kartu su ilgamete scenos partnere pianiste Nijole Baranauskaite, geriausios koncertmeisterės diplomų laimėtoja įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

A. Vivaldi visi pažįstame kaip genialų instrumentinės muzikos kūrėją, o jo operinė kūryba dažnai nepelnytai pamirštama, paliekama šešėlyje. Koncerte „Viva Vivaldi“ solistė ne tik suteiks galimybę žavėtis jos vokaliniais gebėjimais, balso valdymo technika, bet ir atskleis šio italų genijaus muzikos grožį, arijų melodingumą bei dovanos klausytojui unikalią galimybę susipažinti su gražiausiomis A. Vivaldi operų arijomis, kartu panirti į kerintį muzikos pasaulį.

Parengė Irena Žilinskienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją