Šventės metu Apuolės kaime bus pristatyti ir demonstruojami 9 amžiaus amatai - auksakalystė, kalvystė, medžio apdirbimas, batsiuvystė, juostų audimas, puodininkystė, lankų gamyba, odos išdirbimas, beržo tošies indų gamyba, liepų žievės kibirėlių gamyba, kojinių nėrimas adata.

Užsukę į šventę galės pasisvečiuoti kuršių kieme, pašaudyti iš lanko, paklausyti folkloro ansamblių iš Lietuvos ir Latvijos atliekamų senovės karo dainų.

Baltijos jūros regiono senovės genčių karybos ir amatų šventėje didžiausias dėmesys skiriamas karybai - šeštadienį įvyks senovės karių turnyras "Kovos ratas", kuriame dalyvaus kariai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos.

Abi šventės dienas vainikuos vikingų ir kuršių "kariuomenių" susirėmimai, šeštadienį kariniai- istoriniai klubai atkurs 853 metų įvykius, kai dėl Apuolės pilies kovojo vikingai ir kuršiai, o sekmadienį įvyks sportinis kariuomenių susirėmimas, kur vyrai kausis savo malonumui.

Apuolė yra Šiaurės-vakarų Lietuvoje, Skuodo rajone, netoli Latvijos sienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją