Klaipėdoje, Palangoje, Kretingoje ir Šventojoje rugpjūčio 18-27 dienomis Kauno dramos teatras rodys Agatha'os Christie detektyvą "10 indėniukų", Davido Gieselmanno juodąją komediją "Ponas Kolpertas" ir Sriubos teatro anekdotą pagal Juhano Smuulo "Svečiuose pas pulkininko našlę".

Gastroles rugpjūčio 18-20 dienomis pradės režisierių Gintaro Varno ir Roko Ramanausko pastatytas vienintelis detektyvas šiuolaikinėje teatro scenoje. Šį spektaklį išvys Kretingos, Palangos ir Klaipėdos žiūrovai.

Anot G.Varno, "Indėniukai" nėra tipiškas detektyvas - greičiau trileris su "siaubiako" atmosfera, kur dvelkia beprotiška bausmės už įvykdytus nusikaltimus manija. Nenorėdami praskiesti juodų jo spalvų, spektaklio kūrėjai pjesės laimingą pabaigą pakeitė bekompromisiu finalu, kuriuo baigiasi to paties pavadinimo romanas. Visi kalti ir visi nužudomi - netgi pats žudikas tampa savo idėjos auka.

Scenografiją šiam spektakliui sukūrė jauna teatro dailininkė Kotryna Daujotaitė, o muziką parašė kompozitorius Giedrius Puskunigis. Abu šie menininkai šiemet pelnė vieną svarbiausių Lietuvos teatro apdovanojimų - "Fortūnos" statulėles. Stilingus kostiumus ir grimą šiam spektakliui sukūrė dizaineris Juozas Statkevičius.

Spektaklyje "10 indėniukų" vaidina aktoriai Ričardas Vitkaitis, Liucija Rukšnaitytė, Algirdas Pintukas, Egidijus Stancikas, Vilija Grigaitytė, Sigitas Račkys bei kiti.

Antrąjį gastrolių savaitgalį - rugpjūčio 26 ir 27 dienomis - Klaipėdoje ir Palangoje žiūrovai išvys naujausią kauniečių premjerą - režisierių Sakalo Uždavinio ir Jono Arčikausko spektaklį "Ponas Kolpertas".

Pjesė "Ponas Kolpertas" - šiuolaikinė "juodoji" komedija su keletu lavonų ir daug juoko. Pjesės personažai tyrinėja savo pačių gyvensenos ypatybes ir netgi su jomis eksperimentuoja. Jų psichologinė motyvacija yra labai stipri, bet tikslas - absurdiškas. Spektaklio režisieriai siekė dvigubo tikslo - kad būtų išlaikytas komedijos žanras, bet kartu, kad nebūtų prarastas rimtasis pjesės sluoksnis.

Spektaklio scenografas ir kostiumų dailininkas - Jonas Arčikauskas, muziką spektakliui sukūrė kompozitorius G.Puskunigis. Vaidina aktoriai Goda Piktytė, Sigitas Šidlauskas, Daiva Stubraitė, Sakalas Uždavinys, Ričardas Vitkaitis ir Dainius Svobonas.

Abu gastrolių savaitgalius Palangos ir Šventosios kurortų restoranuose bei kavinėse valgantys poilsiautojai galės pamatyti pirmojo Lietuvoje Sriubos teatro spektaklį. Paprastai Sriubos teatro spektakliai rodomi pietų metu, tačiau gastroliuojantys Kauno aktoriai taikysis prie atostogų režimo ir vaidins vakarieniaujantiems poilsiautojams.

Žiūrovus už stalo sukviečiantį spektaklį "Svečiuose pas pulkininko našlę" režisavo Danutė Juronytė. Estų dramaturgo J.Smuulo žodžiais tariant, ši pjesė - anekdotas apie Pulkininkienę, kuri tartum povandeninė mina tyko laivo su gydytojų pulku. Anot režisierės D.Juronytės, manipuliuodama savo įsivaizduojama padėtimi, pulkininkienė kovoja už savo ambicijas ir dalijasi kovos patirtimi su žiūrovais.

Aršios damos - Pulkininko našlės - personažą kuria aktorė Milė Šablauskaitė. Vienos dalies spektaklyje-anekdote taip pat vaidina aktoriai Eugenija Bendoriūtė (Remarkė) ir Tomas Erbrėderis (Autorius).

Spektaklio dailininkė - Mantė Marcinonytė, muziką spektakliui sukūrė kompozitorius G.Misiūnas.

Kauno valstybinio dramos teatro spektakliai ir juos kūrę menininkai šiemet pelnė beveik visus pagrindinius Lietuvos teatro apdovanojimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją