Festivalį rengiantis OKT/Vilniaus miesto teatras rugpjūčio 14 dieną festivalį pradės pagal Williamo Shakespeare'o tragediją pastatytu spektakliu "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija".

Rugpjūčio 18 dieną Rusų dramos teatras parodys pagal Levo Tolstojaus romaną sukurtą spektaklį "Ana Karenina".

Rugpjūčio 20 dieną Anželikos Cholinos šokio teatras parodys "Moterų dainas", o rugpjūčio 26 dieną Meno fortas pristatys pagal W.Shakespeare'ą Eimunto Nekrošiaus pastatytą "Hamletą".

Festivalį pabaigs Vilniaus Mažasis teatras rugsėjo 3 dieną parodydamas Rimo Tumino režisuotas Biljanos Srbljanovič "Šeimynines istorijas".

Visi spektakliai bus verčiami į rusų kalbą.

"Druskininkai - sparčiai kintantis kurortinis miestas. Čia vyksta muzikos festivaliai, tačiau teatro niša dar buvo laisva. Pavasarį mes Druskininkuose rodėme spektaklį "Shopping and fucking", į kurį susirinko pilna salė žiūrovų. Tai rodo, kad Druskininkai stipriai pasiilgę gero teatro", - sumanymą Druskininkuose surengti teatro festivalį BNS komentavo OKT vadybininkė Ada Paukštytė.

Pasak jos, šio festivalio siekis - ir vasarą pabandyti pratęsti teatro sezoną Lietuvoje.

Naujo festivalio organizatoriai tikisi, kad pažiūrėti spektaklių į Druskininkus susirinks ne tik vietiniai gyventojai, bet ir žmonės iš aplinkinių miestų, taip pat Vilniaus, Kauno.

"Festivalyje bus parodytas seniai Lietuvos scenoje matytas "Hamletas". "Romeo ir Džuljetą" didžiųjų miestų žiūrovai išvys tik šių metų pabaigoje, nes rudenį šis spektaklis išvyks į ilgas gastroles po Airiją, Italiją, Rusiją", - pasakojo A.Paukštytė.

Anot OKT vadybininkės, jei teatro festivalis sulauks ne tik žiūrovų, bet ir vietinės valdžios bei verslininkų susidomėjimo ir paramos, kitais metais planuojama surengti tarptautinį festivalį - pakviesti teatrus iš kaimyninių šalių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją