Vaikų erdvės pristatyme dalyvavo kultūros viceministras dr. Romas Jarockis, Kultūros ministerijos, Švedijos ambasados Vilniuje atstovai.

„Labai džiugu, kad su švedų kolegomis pavyko suderinti, jog ši erdvė būtų įkurta Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje, kuri po ilgai trukusios renovacijos atvėrė savo duris su naujomis veiklomis, moderniomis erdvėmis, daug dėmesio skirdama įvairių amžių ir poreikių žmonių poreikiams. Esu įsitikinęs, kad ši iniciatyva veiksmingai ir patraukliai ugdys mažųjų ir jaunųjų bibliotekos lankytojų skaitymo gebėjimus“, – sakė kultūros viceministras.

Projekto sumanytojai – Švedijos institutas ir Švedijos ambasada Vilniuje, su kuriais glaudžiai bendradarbiauja LNB Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas. Kadangi Stokholme įkurtos vaikų bibliotekos „Vaikų erdvės" modelis pasiteisino, Švedija siekia jį paskleisti po pasaulį, Lietuva – pirmoji Baltijos šalis, kurioje jis įgyvendinamas.

Tik ką duris atvėręs LNB Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas siekia, kad vaikai gautų geriausias įmanomas paslaugas, jaustųsi gerai, būtų sudominti ir įtraukti į kultūrinį gyvenimą. Pasak Nacionalinės bibliotekos vadovų, "Vaikų erdvės" įkūrimas natūraliai įsiliejo į departamento erdves, ir netrukus čia vyks įvairūs žaidimai, užsiėmimai, o pavieniai mažieji skaitytojai galės jaukiai ant kilimų ar specialiuose nameliuose mėgautis knygomis ir žaidimais.

Vaikų erdvės atidarymo proga kartu su partneriais rengiamas tarptautinis seminaras „Vaiko lūkesčių biblioteka“ ir kūrybinės dirbtuvės su Švedijos meno pedagoge Anna Maria Willner. Į seminarą pakviesti nacionalinių vaikų bibliotekų specialistai iš Latvijos, Sankt Peterburgo (Rusija), Lenkijos, Moldovos, Baltarusijos, Ukrainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)