2010 metais festivalio idėja – „kvietimas šviesti įvairiomis meno priemonėmis“ – kilo kūrybinių dirbtuvių „BeePart“ įkūrėjui, dizaineriui ir scenografui Andriui Ciplijauskui.

Festivalis – tai šventė, galimybė pasirodyti, pamatyti, draugauti, džiaugtis ir džiuginti. Kasmet festivalio rengėjai pateikia malonių staigmenų, naujovių ir siurprizų. Plečiasi ne tik svečių ir dalyvių ratas – plečiasi bendradarbiavimo formos, stiprėja kooperacija, partnerystė.

Paklausti, kodėl į šių metų programą įtraukė filmą „Neonas“, organizatoriai atsakė, kad tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog filmas neatitinka festivalio formato. Ištiesų tai filmas apie šviesos kultūrą, kuri, deja, nėra plačiai paplitusi Lietuvoje. Tai puikus bendradarbiavimo su Lenkijos institutu pavyzdys, leidžiantis geriau pažinti puikią priemonę.

„Guerrilla Lighting Tour“ projektas, gana sparčiai plintantis Šiaurės šalyse ir pasaulyje, rugsėjo 30 dieną bus pirmą kartą pristatytas ir Lietuvoje. Pasak organizatorių, Vilniaus širdyje yra nemažai istoriškai vertingų, architektūriškai įdomių, tačiau apleistų pastatų, kuriuos reikėtų tvarkyti. Šviesa leidžia bent kelioms minutėms tokius pastatus „atgaivinti“, o miesto valdžiai ir investuotojams parodyti juos vilties šviesoje.

Festivalis "Beepositive"

Per šių metų festivalį tikimasi vilniečiams ir miesto svečiams pademonstruoti daugiau nei pusę šimto instaliacijų. Muzikiniai pasirodymai papildys unikalius ir stebinančius reginius. Vaizdingų ir įspūdingų šviesos projektų geografija gana plati, todėl norintiems pamatyti viską, dar teks ir fiziškai aktyviai praleisti laiką.
Ypač uoliai, su meile ir atsakomybe šiam festivaliui ruošiasi jo šeimininkai – Pilaitės bendruomenė. Tikimasi, kad malonių emocijų ir vaizdinių iki soties teks ir mažam, ir jaunam, ir senjorui.

Ir dar viena festivalio intriga – „Amber Beeper“ (Gintaro projektorius) – unikalus optinis įrenginys, suteikiantis galimybę kurti pasaką iš fragmento, pamatyti nematomą – panirti į fragmento gelmę... „Neatskleidžiant visų renginio detalių, maloniai kviečiame ir garantuojame nepakartojamų ir ryškių ispūdžių“, – žada A. Ciplijauskas.

Festivalis "Beepositive"

FESTIVALIO PROGRAMA

Rugsėjo 29 d. Šiuolaikinio meno centras
18:00 – 20:00 // Filmo „Neonas“ seansas ir diskusija, kartu su Bartoszu Stępieńu, knygos „Lodzės neonai“ autoriumi. Filmas lenkų kalba su angliškais subtitrais.
18:00 – 20:00// Lino Kutavičiaus gintaro projektoriaus pristatymas.

Rugsėjo 30 d. Rotušės aikštė
20:00 – 21:00 // 5 minutės šlovės: „Guerrilla Lighting Tour“. Projekto esmė – penkioms minutėms mobiliais šviesos šaltiniais kokybiškai apšviesti apleistą, iš pažiūros niekuo neišsiskiriantį pastatą ir papasakoti primirštą jo istoriją.

Spalio 1 d. Pilaitė
16:00 – 00:00 // Mugė, meninės dirbtuvės, atrakcionai, filmų rodymas.
16:00 – 00:00 // PASIRODYMAI GIRTEKOS SCENOJE:
• 16:00 – 16:40 // Senjorų pasirodymas
• 16:40 – 17:10 // Tautinių šokių kolektyvas Vėjava
• 17:10 – 17:30 // Flamenco Šokių Grupė Soleá, moterų kolektyvas
• 17:30 – 17:50 // Flamenco Šokių Grupė Soleá, mergaičių kolektyvas
• 17:50 – 18:20 // Vaikų muzikos studija Retro
• 18:20 – 19:20 // Yamaha muzikos mokyklos pasirodymas
20:00 – 00:00 // Instaliacijų įžiebimas ir ekspozicija.

Festivalio žemėlapį rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)