Vilniaus Pranciškonų bažnyčia yra ne tik seniausias Vilniaus miesto statinys, bet ir kultūros bei švietimo židinys Lietuvos istorijoje minimas jau nuo XIV amžiaus. Bažnyčia priklauso Broliams Pranciškonams (ORDO FRATRUM MINORUM CONVENTUALIUM).

Būtent šioje bažnyčioje, tarp 172 freskų, aptiktas didžiausias Lietuvoje Šv. Antano gyvenimą vaizduojančių freskų ciklas, kurio restauracijai reikalinga skubi pagalba. Labdaros koncerto metu suaukotos lėšos bus skiriamos freskų restauracijai.

Freskos

Br. Marek Addam Dettlaf sakė: „Labdaros koncertų ciklas FRESKOS vyksta jau antri metai. Džiaugiuosi, kad ypatingų žmonių iniciatyva vyksta projektas FRESKOS. Dėkoju visiems, kurie ateina ir aukoja savo laiką, dalinasi savo talentais ir prisideda prie vienintelių Lietuvoje išlikusių Nemirovskio tapytų freskų restauracijos“.

Manto Jankavičiaus koncertas su gyvo garso grupe vyks 2016 m. spalio 2 d., sekmadienį, 20 val. Vilniaus Pranciškonų Bažnyčioje, Trakų g.9/1.

Freskos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)