Pirmą kartą Lietuvoje – šiuolaikinės chorinės muzikos žvaigždė, „Grammy“ laureatas, TED, Jungtinių Tautų, tokių kompanijų kaip „Apple“, „Microsoft“ pranešėjas, vienas garsiausių pasaulyje mūsų kartos kompozitorių ir dirigentų Eric Whitacre ir geriausias Lietuvoje mišrus neprofesionalų choras „Bel Canto“ susitiks ypatingiems Kalėdiniams koncertams 2016 m. gruodžio 11–13 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

Po praėjusių metų į Lietuvos rekordų knygą įrašytų choro „Bel Canto“ kalėdinių „Deep Field“ koncertų, šiais metais „Bel Canto“ kvies tapti dar vieno istorinio įvykio šalies chorinės muzikos pasaulyje liudininkais. Choras „Bel Canto“ (meno vadovas Artūras Dambrauskas) pristatys bendrą muzikinį projektą su vienu garsiausių pasaulyje šiuolaikinių kompozitorių ir dirigentų, „Grammy“ laureatu Eric Whitacre. Chorinės muzikos pasaulį sudrebinusio inovatyvaus „Virtual Choir“ projekto autorius atvyksta bendram koncertui su choru „Bel Canto“.

Choras Bel Canto

Choro „Bel Canto“ prezidentas ir projekto prodiuseris Audrius Valatkevičius portalui „Delfi“ teigė, kad Eric Whitacre ir choras „Bel Canto“ savo kalėdiniuose koncertuose pristatys gražiausią Eric Whitacre chorinę muziką ir ryškiausių mūsų dienų Lietuvos kompozitorių kūrinius. Pagrindinis koncertų akcentas – naujausi Eric Whitacre kūriniai – „Deep Field“ orkestrui, chorui ir mobiliajai programėlei bei „Godzilla Eats Las Vegas!“. Filharmonijos scenoje chorui „Bel Canto“ ir beveik 70 muzikantų orkestrui diriguos ne tik „Bel Canto“ meno vadovas Artūras Dambrauskas, bet ir pats Eric Whitacre, kuris stos prie dirigento pulto dviejuose koncertuose iš trijų.

Choro „Bel Canto“ kalėdiniuose koncertuose taip pat dalyvaus šiam projektui suburti geriausių šalies kolektyvų – Lietuvos kamerinio orkestro (meno vadovas Sergej Krylov), Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestro (vadovas Egidijus Ališauskas), ansamblio „Giunter Percussion“ – muzikantai, solistė Lina Dambrauskaitė (sopranas), pianistas Artūras Anusauskas ir kiti.

Choro „Bel Canto“ prezidentas daugiau koncerto ir Eric Whitacre vizito detalių neatskleidė. „Pilną informaciją apie koncertus paskelbsime spalio 6 d. kuomet prasidės ir prekyba bilietais. Žinoma, apie tai pirmieji sužinos mūsų gerbėjai ir sekėjai, kurių vien „Facebook“ jau turime beveik 4000. Turint omenyje, kad mums prireikė beveik dviejų metų kol savo veikla ir ambicija sudominome Eric Whitacre, dar dviejų savaičių laukimas neturėtų varginti“, – šypteli Audrius Valatkevičius.

Eric Whitacre ir choro „Bel Canto“ kalėdinius koncerto „Revolution Together“ organizatorius choras „Bel Canto“; bendra-rengėjas Lietuvos nacionalinė filharmonija. Koncerto prodiuseriai: Eric Whitacre prodiuserė Megan Davies ir choro „Bel Canto“ prezidentas Audrius Valatkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)