Būtent abstrakcijai ir skirta aukciono In Focus skiltis. Joje pristatoma 11 skirtingai abstrakcijos raišką plėtojusių kūrėjų. Ypatinga ekspresija išsiskiria Rimvidas Jankauskas-Kampas, ekspresyvūs, kontrastingo kolorito ir Lino Katino darbai, kilę iš Labanoro girių tamsumos ir nakties gelmių. Aukcione pristatomi kūriniai iš ciklo „Ten“.

Priešinga strategija juntama Kristinos Mažeikaitės pristatomuose kūrybos darbuose. Čia pagrindinis veikėjas – šviesa, saulė, o ekspresiją keičia loginės struktūros. Šalia In Focus skiltyje galima atrasti Rūtos Katiliūtės darbą „Nutolimas“, atrodo, gimusį per ilgą stebėjimą, meditaciją ir tylą ar Leono Urbono gaivališkas, ženklines kompozicijas.

Linas Katinas. Iš ciklo "Ten"

Abstrakcija pagal savo definiciją išreiškia tai, kas yra nutolę nuo čia ir dabar. Abstrakcija nemėgdžioja gamtos, nors dažnai iš jos kyla: ne vienas peizažistas dažnai nuslysta į abstrakciją, ir ne vienoje abstrakcijoje įžiūrime tobulus peizažus. Tai savotiška minties pauzė, meditacija. Neatsitiktinai ir pristatomoje rubrikoje dominuoja paveikslai, inspiruoti peizažo motyvo, tik kiekvieno kūrėjo savaip realizuoti, išspręsti.

Vilniaus aukciono ekspozicijos dažnai intriguoja pateikdamos keliasluoksnius meno konteksto rakursus. Šį kartą aukciono rengėjai, kviesdami atkreipti dėmesį į abstrakčiąją kūrybą, jai priešpriešina figūratyvios kūrybos pavyzdžius. Tam skirta Lietuvos dailės rubrika, kurioje pristatomi klasikai, A. Žmuidzinavičiaus ir A. Rūkštelės, J. Čeponio vakaro peizažai, Vytauto Kasiulio figūrinės kompozicijos, idealizuoti K. Šimonio peizažai, S. Gračiovo ar B. Uoginto miesto motyvai.

Išskirtina ir Varia Lituanica rubrika. Joje dominuoja litvakų kūryba. Subtili, niuansuota tapyba atstovaujama Neemijos Arbit Blato bei Makso Bando.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją