Režisierės Neli Walker spektaklio „Žudikas manyje“ premjera bus rodoma rugsėjo 14-15 dienomis OKT/Vilniaus miesto teatre.

Mažo miestelio šerifo pavaduotoja apsėsta įstatymo kova su blogiu. Tačiau, vidinių pareigūnės demonų dėka, ši kova tampa nebekontroliuojama ir palengva virsta kruvinu asmeninių sąskaitų su pasauliu suvedimu.

„Žudikas manyje“ – monospektaklis, sukurtas kultinio amerikiečių rašytojo ir kino scenaristo Jimo Thompsono (1906 – 1977) žinomiausio romano „The Killer Inside Me“ motyvais. Romano, kuriuo žavėjosi Stanley Kubrickas ir Stephenas Kingas. Romano, kurį kriminalinės literatūros antologija „Crime Novels: American Noir of the 1950s“ įvardino kaip „vieną skausmingiausių ir su niekuo nesitaikstančių kada nors parašytų kriminalinių romanų“.

„Lietuvoje jau tapo įprasta monospektaklį tapatinti su pasyviu ir nuobodžiu vieno aktoriaus, deklamuojančio tekstą, pasirodymu. Norėjosi sugriauti šį stereotipą. Norėjosi įrodyti, kad monospektalis yra vis dar įdomus ir savo turtingomis galimybėmis intriguojantis teatro žanras. Sakyčiau, netgi pasirinkti tokią spektaklio formą paskatino pagrindinis spektaklio personažas – žmogus, nusprendęs pasipriešinti jį supančio pasaulio susitaikėliškumui. Net ir radikalia forma, žinant, kad tai gali būti ir tavo paties susinaikinimas“, – sako spektaklio režisierė N. Walker.

Monospektaklis „Žudikas manyje“ – tai bene pirmas bandymas pasaulyje perkelti šio romano veiksmą į teatrinę scena, pasitelkiant įdomiausius šiuolaikinius lietuvių autorius ir atlikėjus.

„Visuomet stengiuosi dirbti su geriausiais. Tačiau nevengiu ir nestandartinių sprendimų. Todėl spektaklio inscenizaciją buvo pasiūlyta sukurti žinomam kino režisieriui ir scenaristui Sauliui Drungai („Anarchija Žirmūnuose“, „Karalių Pamaina“). Pagrindinį vaidmenį kuria dvi jaunos ir talentingos aktorės: Auksinio scenos kryžiaus ir Sidabrinės Gervės laureatė Miglė Polikevičiūtė bei garsios aktorių dinastijos palikuonė ir TV filmų žvaigždė Emilija Latėnaitė-Beliauskienė. Už spektaklio muzikinį apipavidalinimą atsakingas buvęs grupės Soya Modified narys Vytis Puronas“, – taip komandą pristato spektaklio režisierė.

Neli Walker – 2008 m. LMTA baigė teatro režisūrą (kurso vadovas – Rimas Tuminas). Iš karto po studijų Lietuvoje mokėsi Londono Universitete (Royal Central School of Speech and Drama), įgijo
scenografės specialybę. Dirbo su tokiais teatro meistrais kaip Dick Bird, Tim Hopkins ir Simon McBurney. Maskvos dailės teatro (MCHAT) studijoje baigė teatro režisūros ir scenografijos magistratūrą (kurso vadovas – Kirilas Serebrenikovas). Stažavosi ir dirbo – kaip dailininkė ir režisierė – kurso vadovo įkurtame teatre „Gogol centr“. Dirbo prie įvairių šiuolaikinių kino ir meno projektų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją