Rugsėjo 12 dieną dueto muzikavimo galės pasiklausyti į Vytauto Didžiojo universiteto Didžiąją salę susirinkę egzotiškos muzikos gerbėjai.

K. Kalhoro ir T. Diabate pasirodymas – muzikos virtuozų ir senas tradicijas menančių instrumentų – mandinkų koros ir persų kamencheh – dialogas.

Kayhano Kalhoro ir Toumani Diabaté koncertas

„Prireikė net penkerių metų, kol pavyko pasikviesti T. Diabate į Lietuvą. Jo koncertas su K. Kalhoru yra unikalus ir nepakartojamas – svajonės išsipildymas“, – teigė muzikos įžymybių viešnagės organizatorius, „GM Gyvai“ įkūrėjas Žilvinas Švarplys.

T. Diabate – vienas įtakingiausių šios dienos Afrikos muzikantų. Jis mėgaujasi progomis gimtąsias tradicijas sujungti su kitų kultūrų atlikėjais: Islandijos dainininke Björk, ispanų flamenko grupe „Ketama“, džiazo trombonininku Roswellu Ruddu iš JAV, britų muzikantais Damonu Albarnu, Denny Tomphsonu, amerikiečių bliuzo atstovu Tajumi Mahalu, indų klasikinės muzikos kūrėjais bei muzikos legendomis Stingu ir Bono.

Atlikėjas net keturis kartus buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui ir išlieka vienu įtakingiausių muzikantų šių dienų pasaulinės muzikos scenoje.

Kayhano Kalhoro ir Toumani Diabaté koncertas

Iš Teherano kilęs K. Kalhoras yra klasikinės persų muzikos (radif) ambasadorius, smuiko „protėvio“ kamanchech virtuozas. Jis meistriškai supina Persijos klasikinę muziką, liaudies melodijas, Kurdistano ir Centrinės Azijos melodijas į magišką audinį. Trys Kayhan Kalhor įrašai „Without You“ (2002 m.), „The Rain“ (2003 m.) ir „Faryad“ (2005 m.) buvo nominuoti „Grammy“ apdovanojimams.

Atlikėjas kuria garsiausiems klasikinės muzikos vokalistams, jo kūriniai buvo įtraukti į režisieriaus Francis Ford Copolla filmo „Youth without youth“ garso takelį.

Kayhano Kalhoro ir Toumani Diabaté koncertas

Kūrėjo biografiją puošia daugybė koncertų su žinomais Irano atlikėjais, kitų kultūrų atstovais, taip pat pasirodymai su „Silk Road Project“, „Kronos Quartet“, „New York Philharmonic Orchestra“, „Orchestre National de Lyon“.

DELFI tęsia rubriką „Kultūros pjūvis“, kurioje kas mėnesį pateikiama svarbiausių meninių įvykių apžvalga, kultūros ir subkultūros naujienos, pristatomos su Lietuva susijusios garsios asmenybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)