„Positions Berlin“ – trečią kartą vyksianti šuolaikinio meno mugė, jau pelniusi lankytojų bei galerininkų iš viso pasaulio pripažinimą. Šiais metais mugė persikėlė į „Postbahnhof Berlin“ – vieną garsiausių renginių vietų Berlyne. 3000 kvadratinių metrų erdvėse įsikurs 74 galerijos iš 13 pasaulio šalių. „Positions Berlin“ yra tomis pačiomis dienomis vyksiančios Berlyno meno savaitės dalis, tad meno mugės lankytojai ir galerininkai turės galimybę aplankyti daugybę kitų mieste vyksiančių meno renginių.

„Meno niša“ Berlyne pristatys interaktyviai minimalistinį stendą, kuriame abstraki tapyba, video ir kinetinis menas susilies į darnią ekspozicinę simbiozę. Tai menininkai Rūta Katiliūtė (g.1944), Paulius Šliaupa (g.1990), Rimas Sakalauskas (g.1985) ir Kęstutis Svirnelis (g.1976). „Su šiais menininkais nuosekliai dirbame jau ne vienerius metus, organizuojame parodas, kūrybą kasmet pristatome pasaulio meno mugėse“, – teigė galerijos direktorė Diana Stomienė, išskirdama Vokietijoje jau žinomos garsios tapytojos, vienos ryškiausių ir nuosekliausių abstrakčiosios tapybos atstovių Lietuvoje Rūtos Katiliūtės darbus.

Abstrakcijų temą „Meno niša“ stende pratęs ir savaip interpretuos jaunojo tapytojo Pauliaus Šliaupos darbai, kurie galerijos jau buvo sėkmingai rodyti ne vienoje tarptautinėje mugėje. Galerijos stende šalia meditacinės tapybos bus pristatyti ir interaktyvių medijų kūrėjai. Rimas Sakalauskas – vienas talentingiausių jaunosios kartos video menininkų, jo kurti video darbai pelnė didelį pripažinimą tiek Lietuvos, tiek užsienio meno pasaulyje. Į „Positions Berlin“ taip pat keliauja kinetinio meno kūrėjo, Študgarte gyvenančio ir kuriančio skulptoriaus Kęstučio Svirnelio interaktyvus kūrinys.

„Mūsų galerija jau ne vienerius metus stebi Vokietijos meno rinką, aktyviai dalyvauja meno mugėse, parodose. Į „Positions Berlin“ vykstame antrą kartą, praėjusių metų renginys galerijai buvo labai sėkmingas. Lankytojai be galo domėjosi mūsų pristatomais menininkais, pakvietė dalyvauti parodose“, – teigė „Meno niša“ kuratorė S. Baliuckaitė. Po Berlyno sostinės galerija toliau kelia sparnus į Paryžių. Spalio 20-23 dienomis „Meno niša“ savo menininkus pristatys tarptautinėje Paryžiaus meno mugėje YIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją