Lygiai taip nėra lengva pasirinkti ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generaliniam direktoriui prof. dr. Renaldui Gudauskui, šios savaitės Nacionalinės bibliotekos ir portalo DELFI projekto „Aš skaiTAU“ svečiui. Dienas leidžiant knygų šventovėje, rekomenduoti vos kelias – užduotis kūrybinga. Tačiau dėl tos pačios priežasties galime būti tikri, kad šiuose penkiuose kūriniuose sutelkta literatūrinių skonių gama numalšins knygų mėgėjo alkį.

Antoine'o de Saint Exupery knygos viršelis

Mažoji didžiojo gyvenimo enciklopedija. Skaidrios, paprastos, bet gilios, kažkodėl dažnai pamirštamos tiesos. Prisiminkite jas, kalbėdamiesi su mažuoju princu.

Hermanno Hesses knygos viršelis

Pati subtiliausia man žinoma knyga apie vienišą žmogaus sielą. Apie vienatvę miesto ir visuomenės normų džiunglėse, apie žmogų vilko veidu. Ir apie pusiausvyros tarp šių dviejų prigimčių paieškas.

Marko Aurelijaus knygos viršelis

Filosofiniai Romos imperatoriaus užrašai. Galima sakyti, tai – ieškančio, mąstančio, siekiančio pažinti tiek savo, tiek pasaulio ir paties gyvenimo prigimtį žmogaus dienoraštis. Neabejotinai geriausia pasaulyje vadybos knyga.

Ernesto Hemingway knygos viršelis

Romano veiksmas trunka vos keturias dienas – Ispanijos pilietinio karo dienas, per kurias kovų įkarštyje sodriai atsiskleidžia gyvenimo spalvos, tapomi ryškūs veikėjų portretai. Kūrinys puikiai perteikia gyvenimo prasmės reliatyvumo jauseną.

Marcelijaus Martinaičio knygos viršelis

Vienas paskutinių poeto kūrinių, jame pasakojama apie gyvenime sutiktus ir paties labai dievintus, įnoringus, draugiškus ir išdavikiškus, meilius ir neapykantos kupinus katinus. Žinoma, visa tai – apie mus, žmones. Nuostabi knyga apie egzistencinę laisvę.

Visas knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)