Sekmadienio vakarą į kultūros ministro Šarūno Biručio globojamą B. Garbačausko solinį vakarą prabangiame sostinės viešbutyje „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ susirinko aštuoniasdešimt kviestinių svečių – diplomatų, verslo ir meno pasaulio atstovų, šiauliečio artimųjų, draugų ir mokytojų.

Jaunasis baritonas B. Garbačauskas surengė keturių dalių pasirodymą. Kūrinius atliko šešiomis kalbomis, dėkojo juo patikėjusiems partneriams ir rėmėjams. Speciai iš Berlyno jam akomponuoti fortepijonu atskrido garsi lietuvių kilmės pianistė prof. dr. Raminta Lampsatytė, pasaulyje geriau žinoma Ramintos Lampsatis vardu.

Raminta Lampsatytė, Bernardas Garbačauskas

Dainininkas perrašo istoriją

B. Garbačauskas muzika susidomėjo ketverių, būdamas dvylikos pasuko į klasikinę muziką, o šešiolikos peržengė Hamburgo muzikos ir teatro universiteto slenkstį. Ir įrašė savo vardą į antros pagal garsumą Europos meno mokyklos istoriją, mat tapo pačiu jauniausiu per trisdešimt metų į ją priimtu auklėtiniu.

Dar po metų Bernardas įveikė pusantro tūkstančio gabių jaunuolių atranką į Juilliardą – tapo vienu iš aštuonių laimingųjų, kuriems atsivėrė „menų Harvardo“ durys. Tuo pačiu B. Garbačauskas yra pirmasis dainininkas, atstovaujantis savo šaliai šioje mokykloje.

Bernardo Garbačausko padėkos koncertas

Amerikos svajonė išsipildė

Tūkstančius dolerių kainuojančias studijas šiauliečiui finansavo pats universitetas. Tačiau prireikė didelių investicijų mokslams katalikiškoje gimnazijoje ir gyvenimui Niujorke.

„Tai buvo mano svajonė. Nuo vaikystės troškau įkelti ten koją dėl geriausių dėstytojų ir galimybių, kurios atsiveria Juilliardą baigusiems studentams. Amerikoje miegui turėjau tik kelias valandas per parą, vieną kitą poilsio dieną per mėnesį. Metai lėkė beprotišku greičiu, bet nepaisant nuovargio vis tiek jaučiuosi dėkingas, kad beprotiškai sunkus darbas ir bemiegės naktys atsipirko saldžiais vaisiais“, – emocijų neslepia vasarą su artimaisiais Šiauliuose leidžiantis B. Garbačauskas.

Bernardo Garbačausko padėkos koncertas

Grįžo padėkoti geradariams

Tai, kad garsiosios JAV meno mokyklos auklėtiniai nelieka nepastebėti, devyniolikmetis jau turėjo galimybę įsitikinti – bendradarbiauti jį pakvietė „Warner Bros“ ir „Columbia Records“ vyriausiasis prodiuseris Davidas Kahne’as.

Bernardo autorinių dainų albumas turėtų pasirodyti kitų metų pabaigoje. Kiek anksčiau dienos šviesą išvys B. Garbačausko drauge su BBC fotografe Harriet Dedam leidžiamas kelionių žinynas apie Niujorką, prie kurio prisidės ir garsiausias Amerikos lietuvis Jonas Mekas.

„Vien sunkaus darbo tarptautinės karjerai nepakanka, reikia didelių investicijų, todėl be gerų žmonių pagalbos toli nebūčiau nuėjęs“, – atvirai prisipažįsta Bernardas, kuriam kultūros ministras Š. Birutis už nuopelnus muzikos srityje garsinant Lietuvą šiemet skyrė vardinę stipendiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)