Tarp teatrinių dekoracijų jaukiai įsitaisiusios teatro lėlės ir pasakų personažai kvies pasilabinti ir drauge nusifotografuoti. Šventės metu į šurmulį įsilies lėlių teatro draugai ir partneriai, vaišinsiantys rankų darbo saldainiais, pakviesiantys piešti, lipdyti, kurti, meistrauti ar sudalyvauti moksliniuose eksperimentuose.

Tądien žiūrovų lauks pirmasis sezono spektaklis „Noriu – negalima, reikia – nenoriu “ (vaikams nuo 3 metų amžiaus). Jeigu netikėtai sugalvotų prapliupti lietus, renginys persikels į teatro vidų.

Šventei pasibaigus, Kauno lėlininkų laukia darbingas ir aktyvus 59-asis sezonas, žadantis džiuginti žiūrovus jau pamėgtais spektakliais, 3 intriguojančiomis premjeromis, susitikimais lėlių muziejuje ir tradiciniais renginiais.

Net dvi premjeros pakvies mažuosius žiūrovus leistis į pasakišką ir gyvenimiškos išminties kupiną lietuviškų mitų, sakmių ir padavimų pasaulį. Jau rugsėjo 24 dieną Didžiojoje teatro scenoje pasirodys Agnės Sunklodaitės režisuotas spektaklis „Pūgos durys“ (pagal Rimvydo Stankevičiaus eiliuotą pasaką), nukelsiantis į keistą, šiek tiek bauginantį malūną, kur savo istorijas pasakos per audrą užuovėją čia radę penki pakeleiviai.

Kalėdas pasitiksime po penkerių metų atnaujintu spektakliu „Kalėdų saulė“ (rež. Andrius Žiurauskas), paskatinsiančiu atsigręžti į šventės esmę ir supažindinsiančiu su senosiose mūsų pasakose ir dainose gyvenančiu Elniu Devynragiu, dievybėmis – Slogučiu ir Babaušiu, stebukladariu Kalviu.

Pavasarį žiūrovų lauks klasika tapusios Pelenės istorijos inscenizacija (rež. O. Žiugžda), pagal Šarlio Pero, Brolių Grimų ir Eugenijaus Švarco pasakas.

Šį sezoną taip pat numatyta įgyvendinti jau išmėgintą idėją – rengti išvažiuojamųjų lėlių parodų ciklą restauruotose Lietuvos pilyse ir dvaruose, skirtą artėjančiam teatro 60-ečiui. Vasarą lėlės buvo įsikūrusios Raudondvario dvare, rudenį ketinama ekspoziją vežti į Biržų pilį.

Dar vienas naujojo sezono akcentas – simbolinių teatro filialų kūrimas šalies regionuose. 2016 metų balandį jau pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Marijampolės kultūros centru.

59-ajam sezonui einant į pabaigą, teatro laukia nelengvi, bet kartu ir džiaugsmingi pokyčiai – numatoma ilgai laukta teatro rekonstrukcija, paliesianti didžiąją salę su vestibiuliais, mažąją salę ir muziejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją