Pirmasis filmavimas vyks per artimiausią „Bel Canto“ koncertą „Same Direction“ rugsėjo 10 dieną sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur choras „Bel Canto“ rengiasi bendram pasirodymui su vieno geriausių Švedijos chorų – „Sofia Vokalensemble“ – vyrų grupe.

„Labai džiaugiamės ir laukiame šios istorinės galimybės – choras „Bel Canto“ taps pirmuoju choru šalyje, kurio koncertas bus filmuojamas naudojant virtualios realybės technologiją. Tai leis žiūrovams tris koncerte atlikus kūrinius ne tik pamatyti, bet ir įsijausti į choristo rolę. Sukiojant savo išmanųjį telefoną 360 laipsnių kampu bus galima išvysti žiūrovų reakcijas ir dirigento rankų mostus bei Šv. Kotrynos bažnyčios skliautus. Be to, tikrovės įspūdį sustiprins ir erdvinis garsas“, – teigia Raimondas Kavaliauskas, kūrybinės studijos „Wide Wings“ kūrybos direktorius. Ši kūrybinė agentūra virtualios realybės technologiją pradėjo naudoti viena pirmųjų Lietuvoje.

Choras "Bel Canto"

Chorų „Bel Canto“ ir „Sofia Vokalensemble“ bendrame koncerte „Same Direction“ švedų choras pristatys gražiausią Švedijos kompozitorių muziką vyrų chorams, o choras „Bel Canto“ atliks modernios chorinės muzikos kūrinius. Intriguojanti vakaro premjera – choro „Bel Canto“ ir elektroninės bei urban muzikos kūrėjų Vitalij Vaiper Despotin ir Tomas „Fingalick“ Narkevičius bendras projektas.

Choro „Bel Canto“ prezidentas Audrius Valatkevičius teigia, kad pirmajam Lietuvos chorinės muzikos istorijoje virtualiam choro koncerto filmavimui greičiausiai bus pasirinkti trys kūriniai – garsiausių pasaulyje šiuolaikinių chorinės muzikos kompozitorių Erico Whitacre'io ir Ola Gjeilo kompozicijos ir švediškas kūrinys, kurį bendrai atliks chorų „Bel Canto“ ir „Sofia Vokalensemble“ vyrai. Planuojama, kad pirmojo kūrinio premjera choro „Bel Canto“ socialinėje žiniasklaidoje įvyks lapkričio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)