Kultūros ministras sutiko, kad tokie atlikėjai kaip O. Gazmanovas yra įrankiai propagandai, tai privalu žinoti bei būtina pastatyti užtvaras, tačiau ministras vylėsi, kad to daryti nereikėtų.

„Nes bet kokios užtvaros didina, sakykime, tarp tautų konfrontaciją, nes ir, mano supratimu, bendravimas žmonėms vis tiek parodo, kas yra kas, todėl aš, ir būdamas Rusijoje, kviečiau „atvažiuokite“, „jūs patys atvažiuokite pas mane į svečius – jūs pamatysite, kad mes Vilniuje, visur kitur su jumis kalbėsime rusiškai ir niekas niekada jūsų dėl to niekuo neapkaltins“, – interviu „Žinių radijui“ antradienio rytą sakė Š. Birutis.

Tačiau kultūros ministras šiuo klausimu paragino daugiau dirbti, ypač ugdant pilietiškumą.

„Aš galvoju, kad visgi tas pilietiškumo ugdymas ir tokio ideologinio raštingumo, netgi žiniasklaidos raštingumo, kada atsirinkti, klausantis ar žiūrint Rusijos programas, jisai dar reikalauja nemažai mūsų dėmesio ir turime į tai investuoti“, – teigė jis. Ministro manymu, vis dėlto patys žmonės turi pasirinkti, kas, jų manymu, yra gerai, o kas – ne, atskirti, kur propaganda.

„Galvoju, kad žmonės patys turi atsirinkti, todėl mes ir Kultūros ministerijos politika yra visgi skleisti savo vertybes, „priešpastatyti“, aiškinti, kad žmonėms ne iš viršaus mąstymas turi būti nuleistas, bet patys turi suvokti, suprasti ir atsirinkti, kas yra kas“, – neabejojo Š. Birutis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę pasieniečiai Vilniaus oro uoste į Lietuvą neįleido Rusijos dainininko O. Gazmanovo. Paaiškėjo, kad reisu iš Maskvos atvykęs vyras yra nepageidaujamas šalyje.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija dar anksčiau buvo išreiškusi poziciją, kad O. Gazmanovo kūryba sąmoningai kurstoma nesantaika ir rodoma nepagarba Lietuvos istorijai. O. Gazmanovo dainoje „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“, be kita ko, dainuojama: „Ukraina ir Krymas, Baltarusija, Moldova – tai mano šalis! Sachalinas, Kamčatka, Uralo kalnai – tai mano šalis! Krasnodaro kraštas, Sibiras ir Pavolgis, Kazachstanas, Kaukazas ir Pabaltijys... Aš gimiau Sovietų Sąjungoje, padarytas SSSR!“. Ši Sovietų Sąjungą šlovinanti daina Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmečio minėjimo metu nuskambėjo Kremliaus didžiuosiuose rūmuose.

Oleg Gazmanov
Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)