Įtraukiantis, netikėtas, netradicinis… Šiame pasirodyme bus galima tikėtis visko: ir šokio, ir teatro, ir cirko, ir akrobatikos! Jame nuotaikingai nostalgiška kūno ir muzikos kalba bus pasakotos įvairiausios žmonių ir gyvūnų meilės bei neapykantos istorijos. Spektaklio sumanytojos – Lietuvoje ir tarptautiniu mastu pripažintos choreografės Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė ir Agnija Šeiko-Sarulienė.

Abi menininkės vysto aktyvią tarptautinę projektinę veiklą, yra įvairių, netikėtais sprendimais paremtų, spektaklių kūrėjos. Tad ir šį kartą ryžosi priimti festivalio meno vadovės Inos Pukelytės pasiūlymą ir pasirodymą sukurti specialiai pritaikytą mėsos halės erdvei.

„Mėsos halės pastatas turi savo istoriją, jį supa tam tikra aura. Spektaklyje norime kalbėti ne apie eilinę turgaus dieną, o apie tai, kas vyksta, kai durys užsidaro: kai atgimsta kitas pasaulis ir prisiminimai, pokalbių nuotrupos ir įvairios istorijos. Pasirodymas užpildytas garsais, jausmais ir mintimis, kylančiomis dalyvaujant turgaus gyvenime“, – apie spektaklį pasakoja idėjos autorė, choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė.

Spektaklyje dalyvauja šokėjas Petras Lisauskas (Auksinio scenos kryžiaus nominantas, Lietuvos kino apdovanojimo „Sidabrinė gervė“ ir Kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premijos laureatas), jauna cirko žvaigždė Konstantinas Kosovecas.

Žaliakalnio turgaus teatro festivalis

Taip pat bus galima išvysti ir Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos šiuolaikinio šokio specializacijos šokėjus, kurie yra pasirodę ne viename naujojo Baltijos šokio festivalyje, o šiuo metu ruošiasi gastrolėms teatro festivalyje Euro-Szene Leipzig.

Žaliakalnio turgaus teatro festivalis – tai unikalus vienos dienos renginys, kuris į Žaliakalnio turgų suburs tikrą teatrų puokštę. Rytinėje festivalio programos dalyje: Nacionalinis Kauno dramos teatras, Kauno miesto kamerinis teatras, Kauno valstybinis lėlių teatras, Kauno valstybinis muzikinis teatras, Mimų teatras, Knygos teatras, Šakių cirkas, trupė „El Nucleo“ iš Prancūzijos, Kauno šokio teatro Aura šokėjai ir kiti.

Festivalio kulminacija – vakarinė programos dalis, kurioje net dvi premjeros: šokio ir cirko spektaklis „Kalbėk man turguje“ bei Maisto teatro pasirodymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją