“Vertikaliu turu po Japoniją” pavadintos “Tėvų ir kiaušinių” gastolės turėtų prasidėti Tokijuje, vėliau persikels į Totori, Okinavą, Kagoshimą ir vėl grįš į Tokijų. Festivalyje be Lietuvą atstovausiančio spektaklio “Tėvai ir kiaušiniai” Japonijos jaunieji teatro žiūrovai pamatys net aštuoniolika teatrų, vaidinančių vaikams ir jaunimui iš visos Europos Sąjungos.

Režisierė Ramunė Kudzmanaitė 2000 m. buvo apdovanota „Kristoforu” kaip geriausia jauna teatro menininkė. Gauti šį solidų Lietuvos Kultūros ministerijos apdovanojimą režisierei padėjo ir tais pačiais metais įvykusi „Tėvų ir kiaušinių” premjera. Ypatingo spaudos, teatro kritikų ir žiūrovų pripažinimo susilaukęs spektaklis pasakoja dviejų simpatiškų pingvinų, kurie susipažino plaukdami, patiko vienas kitam ir ryžosi sukurti šeimą meilės ir atšalimo viens kitam istoriją. Garsių Lietuvos teatro aktorių Dalios Michelevičiūtės ir Algirdo Gradausko vaidinama pingvinų porelė tradiciškai „laukėsi mažiuko”, rūpinosi, kad perimam kiaušiniui būtų šilta ir saugu, ginčijosi dėl būsimo mažiuko auklėjimo ir maitinimo…

Ši vasara Valstybiniam Jaunimo teatrui ypač dosni solidžių tarptautinių gastrolių – rugpjūčio 18 d. į Korėjoje vyksiantį tarptautinį teatro festivalį išvyks režisieriaus Cezario Graužinio spektaklis „Užsispyrelės tramdymas”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją