Choro „Bel Canto“ svečiai – „Sofia Vokalensemble“ vyrų grupė – pristatys gražiausią Švedijos kompozitorių muziką vyrų chorams, o choras „Bel Canto“ atliks modernios chorinės muzikos kūrinius. Intriguojanti vakaro premjera – choro „Bel Canto“ ir elektroninės bei urban muzikos kūrėjų Vitalij Vaiper Despotin ir Tomas „Fingalick“ Narkevičius bendras projektas.

Jautri šiaurietiška romantika „Sofia Vokalensemble“ vyrų lūpomis

Koncertą pradės „Sofia Vokalensemble“ vyrų grupė, kuri pirmą kartą Lietuvoje pristatys Švedijoje ypač populiarius vyrų chorinės muzikos kūrinius ir žymiausius užsienio kompozitorių pavyzdžius vyrų chorams. Švedijos choro programoje – nuo romantiškų Hugo Alfvéno kūrinių, tokių kaip „Aftonen“, iki religinius tekstus perteikiančio Franciso Poulenco „Quatre petites prières de Saint François d’Assise“.

„Sofia Vokalensemble“ savo programa pristatys choro meno vadovo Bengto Olléno viziją: „Vizija yra kurti muziką, peržengiančią natų ribas. Choro atliekama muzika – ne tik nuostabūs garsai ir tvarkinga muzikos interpretacija. Muzika privalo paveikti klausytoją, todėl kiekvienas dainininkas yra be galo svarbi muzikos kūrinio dalis“.

Choro „Bel Canto“ aistra šiuolaikinei chorinei muzikai

Choras „Bel Canto“ (meno vadovas Artūras Dambrauskas) koncerte atliks pamėgtus garsių šiuolaikinės chorinės muzikos kūrėjų Erico Whitacre‘io ir Olos Gjeilo kūrinius. Koncerte skambės britų grupės „Depeche Mode“ kompozicijos „Enjoy the Silence“ chorinė versija, kurią parašė garsiausias pasaulyje šiuolaikinės chorinės muzikos kompozitorius, „Grammy“ laureatas E. Whitacre‘is, ir ypač jautrus O. Gjeilo kūrinys „Northern Lights“.

Choras "Bel Canto"

Choras taip pat atliks kūrinius iš naujos programos: György Ligeti diptiką „Nacht und Morgen“, žaismingą Orlando di Lasso miniatiūrą „Bonjour, et puis, quelles nouvelles“ ir lietuvių kompozitoriaus Vaclovo Augustino kompoziciją „M. K. Oginskio priesakai sūnui“.

Ypatinga vakaro premjera – choro „Bel Canto“ ir elektroninės bei urban stiliaus muzikos kūrėjų Vitalij Vaiper Despotin ir Tomas „Fingalick“ Narkevičius bendras pasirodymas. Jie atliks lietuvių kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus chorinį ciklą „Lietuviškos dainos“ (žodžiai Antano Strazdo), kurį Vitalij Vaiper Despotin ir Tomas „Fingalick“ Narkevičius aranžavo naujai ir specialiai pritaikė chorui „Bel Canto“. Pasak kūrėjų, jų tikslas – skleisti talentingų Lietuvos kompozitorių kūrybą, kad ją naujai atrastų ne tik akademinės muzikos žinovai, bet ir naujoji muzikos gurmanų karta.

Chorai „Bel Canto“ ir „Sofia Vokalensemble“ savo koncertą baigs švedų kompozitoriaus Wilhelmo Stenhammaro kūriniu „Norrland“, kurį atliks abiejų chorų vyrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją