Pusės metų pasiruošimo procesą vainikavo ketvirtadienio vakarinė generalinė repeticija, praėjusi tiesiog puikiai. Londono karališkojo „Covent Garden“ baleto žvaigždė Ivanas Putrovas ir jaunoji Ukrainos nacionalinio operos ir baleto teatro primabalerina Olesia Šaitanova turėjo galimybę patys įsitikinti, kad tokio pobūdžio pasirodymas gamtos prieglobstyje yra ne tik įmanomas, bet ir puikiai išpildomas techniškai.

Artistai džiaugiasi, galėdami pademonstruoti Lietuvos publikai visus savo sugebėjimus bei yra dėkingi už užburiančią pasakos ant vandens atmosferą. Abiem baleto asams pritaria Ukrainos nacionalinio operos ir baleto teatro bei Ukrainos akademinio operos ir baleto teatro baleto trupės solistai, kurie talkins pagrindiniams šios šventės herojams.

Primename, kad „Vasaros baleto šventė“ šiais metais žymiai praplatino savo įprastą programą ir iš dalies pakeitė vietą. Rugpjūčio 5-osios vakarą, pirmąją šventės dieną pažymės P. Čaikovskio „Gulbių ežeras“, tradiciškai vyksiantis Trakuose, Galvės ežero akvatorijoje bei jo pakrantėje. Rugpjūčio 6 dieną žiūrovai išvys žymiąją „Šešėlių karalystė“ pagal L. Minkaus muziką ir „Šopenianą“ pagal F. Šopeno muziką. Rugpjūčio 7-ąją, trečiąją „Vasaros baleto šventės“ dieną, vainikuos Gala koncertas, persikeliantis į Naująją Palangos koncertų salę, kurioje aukščiau minėtieji artistai atliks visų prieš tai Trakuose rodytų baletų gražiausias ištraukas ir papildomai pademonstruos daugelį kitų klasikinio, bei modernaus baleto perlų šokius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)