Penkis dešimtmečius vadovavęs Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui, J. Domarkas subrandino profesionalų kolektyvą, koncertavo su ryškiausiais šalies ir užsienio solistais. Dirigentas sukaupė milžinišką repertuarą, kuriame vien lietuvių kompozitorių kūrinių – per šimtą.

Jubiliejaus proga dirigentą pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Jūs pristatėte lietuvių kompozitorių kūrybą plačiajame pasaulyje, išugdėte Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą, nuolat garsinantį Lietuvos vardą. Šie reikšmingi Jūsų darbai įvertinti įvairiais garbingais apdovanojimais. Bet svarbiausias įvertinimas yra Lietuvos žmonių, klasikinės muzikos mylėtojų, meilė ir pagarba Jūsų talentui“, – sakoma A. Butkevičiaus sveikinime.

„Esate Lietuvos muzikos kultūros legenda. Jūsų darbo ir kūrybos laikotarpis – ištisa epocha šalies muzikos kultūros istorijoje. Lietuvos meno ir muzikos pasaulis augo kartu su Jūsų asmeniniais ir profesiniais laimėjimais“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Prezidentė pabrėžė, kad J. Domarkas vedė Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą į pasaulines aukštumas, pelnė tarptautinį pripažinimą ir pagarbą ne tik kaip dirigavimo profesionalas, bet ir kaip talentingas pedagogas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)