Savaitės trukmės idėjų laboratorija bus skirta Panevėžio miesto erdvių, jo įvaizdžio bei galimų naujų veiklų paieškai. Projektas „Migruojantys paukščiai“ Panevėžyje vyks liepos 25-30 dienomis.

„Mūsų tikslas – sužadinti, įkvėpti ir padrąsinti panevėžiečius, įtraukiant vietos kūrėjus į bendrą veiklą. Tikime, kad visi kartu gebėsime sukurti vertingų, įdomių, kūrybingų pilietinių iniciatyvų, kurias pasiūlysime miestui ir jo gyventojams. Juk idėjos gali gimti kiekvieno galvoje, čia ir dabar, todėl mes tikime, kad dalintis jomis, kurti kartu yra visus praturtinantis procesas“, – sako projekto „Migruojantys paukščiai“ sumanytoja, kostiumų dizainerė Jolanta Rimkutė.

Kūrybinė laboratorija „Migruojantys paukščiai“

„Migruojančių paukščių“ rengėjai ragina jaunuosius panevėžiečius prisijungti prie unikalios projekto dalies – kūrybinio orkestro kūrimo. Visi, jau pažįstantys natas ar tik norintys jas pažinti, kviečiami į muzikos dirbtuves, kurių metu improvizacijos meno ir muzikavimo pagrindų jaunuolius mokys jau pripažinti užjūryje džiazo muzikantai Simona ir Dorsey Minns (JAV). Kūrybinės muzikos dirbtuvės vyks nemokamai anglų kalba liepos 24-29 dienomis.

Mylintys poetinį žodį panevėžiečiai kviečiami į Australijos lietuvės poetės Lidijos Šimkutės poezijos vakarą. Jis vyks Juozo Miltinio palikimo studijų centre liepos 27 dieną.

Kūrybinės laboratorijos „Migruojantys paukščiai“ idėjas vainikuos miesto bendruomenei surengtas projekto pristatymo vakaras, planuojamas liepos 29 dieną Laisvės aikštėje.

Kūrybinė laboratorija „Migruojantys paukščiai“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)