Parodos „Janso kelias“ lankytojai savo akimis galės pamatyti ir ilgą laiką slapčia fiksuotą Vilniaus „plaštakių“ kasdienybę, ir autoriaus komiksų žanro tapybos darbus bei videokūrinius apie meno santykį su visuomene, kuriuose aktorių rolė teko iškiliausiems šiuolaikinio Lietuvos meno atstovams.

Naujausia E. Janso darbų paroda, atskleisianti jo asmenybę, leis giliau susipažinti su menininko darbais, savitu požiūriu į gyvenimą, supančius žmones, parodos atidarymo kviestinius svečius pakvies susipažinti su jo kūrybos keliu tiesiogiai, keliaujant per menininkui brangias vietas bei susipažįstant su jo, kaip kūrėjo, kasdienybe.

„Ši paroda yra vienas svarbiausių įvykių man. Tai savotiškas mano „potpourri“, nes ne tik geriausiai iliustruoja mano, kaip kūrėjo kelią, bet ir leidžia man pačiam pažvelgti į save iš kito kampo. Tad ant šio pjedestalo pristatau darbus iš skirtingo laikmečio, iliustruojančius mano paieškas, jausmus ar būtent tą gyvenimo momentą, kuris įkvėpė konkrečiam kūriniui“, – sako E. Jansas.

Parodoje „Janso kelias“ bus rodomi menininko tapybos, video-, foto darbai bei skulptūrinės kompozicijos, dokumentiškai nusakančios jo mintis, emocijas, iššūkius jam pačiam bei visuomenei.

„Koliažai, kupini akių, mirguliuojantys portretiniais fragmentais, gyvenimo, praėjusio laiko fragmentais, kasdieną fiksuoti, dokumentuoti, fokusuoti judesiai, vyksmai, tapyboje „pagauti“ socialaus-asocialaus paribiai, ekskrementas ant pjedestalo, aštri širdis – Janso kelio dokumentai“, – apie naujausią menininko parodą mano dailėtyrininkė Vaidilutė Brazauskaitė.

E. Jansas yra laikomas netikėtu atradimu meno rinkoje ir vienu perspektyviausių šiuolaikinių menininkų, įsiveržusių į tą rinką prieš beveik dešimt metų. O jo kūryba, anot Kęstučio Šapokos, balansuoja tarp sarkazmo, agresijos ir nihilizmo, persisunkusio socialinio dugno syvais.

„Savo kelią iliustruosiu beveik dvidešimčia darbų, kurie ne tik paglostys, bet ir šokiruos“, – apie savo parodą sako menininkas.

E. Jansas (g. 1969) yra surengęs daugiau nei dešimt personalinių parodų Lietuvoje bei užsienyje, dalyvavęs keliose dešimtyse grupinių parodų, taip pat daugelyje pasaulinių filmų festivaliuose, ne kartą įvertintas kultūros stipendijomis. Menininko darbų yra įsigiję daugelis šiuolaikinio meno kolekcininkų iš Lietuvos ir kitų šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)