Šį sezoną OKT ketina žiūrovams pristatyti dar tris premjeras - Mariaus Ivaškevičiaus "Malyš", kurią stato pats autorius, teatro, šokio ir muzikos spektaklį pagal Sigito Parulskio pjesę "Vienatvė dviese" bei Sofoklio "Karalių Edipą". Pastaruosius du spektaklius režisuos O.Koršunovas.

"Geismą" bendradarbiaudami stato O.Koršunovas ir daugiau kaip prieš metus režisūroje debiutavęs Povilas Laurinkus. Pradinis šio spektaklio, kuriame vaidina P.Laurinkaus kurso draugai, variantas buvo kurso magistro darbas, kuriam vadovavo O.Koršunovas. Spektaklio eskizas buvo parodytas pernykštėje Naujosios dramos akcijoje.

"Statyti S.Kane labai rizikinga. Rizikuoja ne tik teatras, bet ir kiekvienas aktorius, iš kurio reikalaujama dvasinio apsinuoginimo ir visiško atvirumo. Todėl pasirinkome minimalų sceninį sprendimą - neketiname koketuoti su žiūrovais", - antradienį spaudos konferencijoje sakė O.Koršunovas.

Viena garsiausių šiuolaikinės britų dramaturgijos autorių S.Kane nusižudė 1999 metais būdama 28-ių, tačiau jos kūryba iki šiol kelia aštrias diskusijas. OKT spektaklis sujungs tarptautinį pripažinimą dramaturgei atnešusią pjesę "Cleansed" ("Apvalytieji") bei brandžiausią jos kūrinį "Crave" ("Geismas"), kuri pati dramaturgė apibūdino kaip savo "neviltingiausią tekstą".

"S.Kane kūryba atsigręžia į tai, kas iš tiesų aktualu, tikra, bjauru ir skausminga", - yra sakęs žymus britų dramaturgas Haroldas Pinteris. Nors dramaturgė ne kartą yra akcentavo, kad būtina atskirti jos kūrybą nuo jos gyvenimo, spektaklio kūrėjai teigia, kad statydami spektaklį jie galvojo ne tik apie pjeses, bet ir apie pačią S.Kane.

Nuo sausio iki spalio mėnesio OKT spektakliai ketina aplankyti tarptautinius teatro festivalius Šveicarijoje, Latvijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje, JAV Suomijoje, Italijoje, Austrijoje, Brazilijoje, Slovėnijoje. Vasario 11-ąją trupė išvyksta į Prancūziją, kur pradės pusantro mėnesio trunkančias gastroles.

Teatras taip pat buvo pakviestas dalyvauti šiais metais vyksiančios Frankfurto mugės pristatyme.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją