Klausytojų laukia šeši lietuvių ir užsienio svečių koncertai, įrodysiantys, kad akordeonas gali skambėti ne tik įvairiose vietose, bet ir savitais akordais kurti ir papildyti skirtingų stilių muziką.

Šių metų festivalio devizas „Muzika arčiau mūsų...“. Todėl koncertams pasirinktos ypatingos vietos. Akordeono muzika skambės ir įprastose sostinės vietose - Mokytojų namų kiemelyje, Šv. Kotrynos bažnyčioje ar Vilniaus paveikslų galerijos kieme, ir geležinkelio stoties laukiamojoje salėje bei Energetikos ir technikos muziejuje.

„Festivalio programa šiemet kaip niekad spalvinga ir įvairiapusiška. Aplinkui tvyrant nuolatiniam informaciniam triukšmui, norime atkreipti žmonių dėmesį į gyvai atliekamos muzikos grožį ir ypatingą jos suskambėjimą kasdieninėse situacijose“, – pasakojo „Akordeono muzikos savaitės“ meno vadovas akordeonistas M. Levickis.

Pats M. Levickis festivalyje šiemet pasirodys su visoje Europoje graibstomu saksofonų kvartetu „Signum“. Praėjusiais metais Ženevoje užgimęs muzikantų bendradarbiavimas savo vaisius pagaliau parodys ir Lietuvoje. Didžiajame akordeono savaitės koncerte „Rimti ir nerimti reikalai“ penki džentelmenai atliks praėjusį mėnesį Vokietijos Kiolno mieste surepetuotą ypatingą programą.

Į vieną įdomiausių savaitės koncertų pakvies duetas „Julie & Andreas” iš Norvegijos. Svajingos arfos ir bandoneono melodijos užpildys Vilniaus geležinkelio stoties laukiamąją salę, kurioje pasirodyme, pavadintame „Piko valanda“, suskambės originali dueto kūryba ir Astoro Piazzolos kūriniai.

Kad akordeono muzika puikiai tinka triukšmingiems vakarėliams įrodys instrumentinis trio „Malandro Club“ iš Ispanijos. Jų koncerte „Fiesta dela noche“ po atviru sostinės dangumi paskutinį vasaros penktadienį laukia ispaniškos aistros ir jungtinis trimito, kontraboso bei kompozitoriaus Gorkos Hermosos virpinamo akordeono šėlsmas.

Lietuvą festivalyje atstovaus soprano Dovilės Kazonaitės ir akordeonisto Tado Motiečiaus duetas. Teatrališka vokalo ir akordeono muzikos sintezė suskambės siurrealistinėje misterijoje „Žemė prašė, kad žmonės mirtų“. Paslaptingumo koncertui pridės ir jo vieta – Energetikos ir technikos muziejus.

„Akordeono muzikos savaitę“ užbaigs tradicinis akordeonistų maratonas, dėl savo trukmės patekęs į Lietuvos rekordų knygą. Jaunieji muzikantai rekordiniame koncerte be perstojo grojo 5 valandas 18 minučių. Prie šių metų maratono gali prisijungti kiekvienas mokantis groti akordeonu – užtenka užsiregistruoti ir Šv. Kotrynos bažnyčios scenoje atlikti nors vieną kūrinį.

Šiais metais „Akordeono muzikos savaitė“ bendradarbiauja su dviem žaviomis damomis – menininke Jolita Vaitkute, sukūrusia išskirtinį vizualinį festivalio stilių, ir kulinare Beata Nicholson, kuri diriguos kulinarinėms improvizacijoms, tapsiančioms festivalio atidarymo koncerto „Muzikiniai skonių viražai“ dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)