Prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui nominuotas A. Žlabys – vienas žymiausių šiuolaikinių lietuvių pianistų, jau pelnęs tarptautinį pripažinimą. Pasaulyje vertinamas už virtuoziškumą „be pastangų“, dosnų ir visaapimantį garso skambesį, užburiančias interpretacijas ir muzikinio suvokimo turtingumą, A. Žlabys fortepijono meno išvyko studijuoti į JAV ir netrukus ten buvo pastebėtas kaip „švytinti fortepijono viltis“ („The New York Sun“). Vėliau atlikėjas koncertavo su daugybe garsių pasaulio simfoninių orkestrų, tarp jų Niujorko filharmonijos, Bostono, Klivlando, Roterdamo, Buenos Airių ir kitais.

Vilniaus kongresų rūmuose pianistas skambins Roberto Schumanno (1810–1856) Koncertą fortepijonui ir orkestrui – vienintelį įžymiojo vokiečių romantiko fortepijoninį koncertą, kurį parašyti paskatino jo žmona pianistė Clara Schumann, atlikusi šį kūrinį premjeros vakarą.

Antrojoje koncerto dalyje skambės žymioji Ludwigo van Beethoveno (1770–1827) Simfonija Nr. 3, dar kitaip vadinama Herojiškąja ir originaliai dedikuota Napoleonui Bonapartui. Simfonija, žymėjusi kompozitoriaus kūrybingojo viduriniojo periodo pradžią, yra klasikinio stiliaus kompozicijos pavyzdys, pripildytas plačios emocijų gamos.

Koncerte „Andrius Žlabys: garsų romantiką“ Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos Danielius Raiskinas, tituluojamas vienu universaliausių jaunosios kartos dirigentų. Muzikas garsėja plačiu repertuaru, gebėjimu žvelgti už populiariojo suvokimo ribų ir nepaprastu jautrumu, aukščiausio lygio meistryste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)