Kaip rašo „Lietuvos žinios“, politikai formaliai panaikino rašytojo muziejų, perdavė savivaldybės žinion patalpas, o ekspoziciją, kuri dvare užėmė 12 kv. metrų, nurodė perkelti į pačioje Šilutėje esantį Hugo Šojaus dvarą, neturintį nieko bendro su H. Sudermanno gyvenamąja vieta.

Lietuvininkų bendrijos „Mažoji Lietuva" valdybos pirmininkas Edmundas Paplauskas teigė, jog bendrija kreipėsi į įvairias institucijas prašydama „atšaukti skandalingą Šilutės rajono tarybos sprendimą“ ir pabrėžė, kad sprendimas priimtas tuomet, kai didėja susidomėjimas Mažosios Lietuvos etnografiniu regionu, jo paveldu ir kultūra.

Tuo metu Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis tvirtina, kad muziejų uždaryti nuspręsta dėl jo nepatrauklumo lankytojams.

„Per metus tame muziejuje apsilankydavo vos 20-30 žmonių, tad jis nebuvo toks reikšmingas, kaip bandoma vaizduoti. Neturėjome ko rodyti, per mažai eksponatų, per mažai su rašytoju susijusios autentikos. Jei būtų pasiūlyta idėjų, surinkta daugiau eksponatų, muziejus būtų patrauklesnis, tuomet būtų įmanoma ką nors keisti. Tegul valstybinės institucijos parodo dėmesį", - sakė meras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)