Ciklą atidarys pianistė Jonė Punytė, smuikininkė Silvija Vaitkevičiūtė ir klarnetininkas Rimvydas Savickas. Fortepijoninis trio pristatys programą „Vieno šokio istorija“.

Atlikėjai sako: „Vargu ar dažnai susimąstome, kas yra ir ką mums reiškia šokis. Vienam tai – pramoga, gražus reginys, kitam – tas vienintelis, trumpas, bet emocijų kupinas, labai svarbus gyvenimo įvykis. Klasikinės muzikos kontekste šokiui dažniausiai tenka pramoginio, lengvesnio žanro vaidmuo. Todėl ir šio koncerto programa – kiekvienam lengvai suvokiama ir maloniai klausoma.“

Į šokio ritmus subtiliai sudėliojęs gyvenimo istorijas, trio kerės Lotynų Amerikos, Ispanijos, Italijos melodijomis ir subtiliais prancūzų kompozitorių opusais.

Liepos 16-osios pasirodymo nekantriai laukia pianistai Akvilė Šileikaitė ir Dominykas Girčius. „Kiekvienoje scenoje groti – didžiulis iššūkis bei malonumas, o atlikti mylimus kūrinius Šv. Kotrynos bažnyčioje dar ir nepaprastas džiaugsmas!“ – sako žavūs atlikėjai, koncerto metu pasirodysiantys tiek kaip ryškūs solistai, tiek kaip darnus fortepijoninis ansamblis.

Fortepijono rečitalių ciklą liepos 23 dieną tęs už pasiekimus muzikoje prezidento Valdo Adamkaus premija apdovanota Simona Zajančauskaitė. Ši solistė gerai žinoma Šiaurės Lietuvos muzikos mėgėjams kaip Rokiškio klasikinės muzikos festivalio rengėja, tarptautinių kamerinės muzikos projektų iniciatorė.

Po šios įspūdingos kelionės „Naktinių fortepijono rečitalių“ ciklas kvies į susitikimus liepos 30-ąją, rugpjūčio 6-ąją bei 20-ąją dienomis, kurių metu prisistatys dar trys pianistai: įspūdingą, nepaprastai retai atliekamų kūrinių programą paruošęs Daumantas Kirilauskas, sparčiai į pianistų olimpą kopiantis Ignas Maknickas bei Suomijoje savo meistriškumą tobulinanti Kristina Annamukhamedova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją