Nepaisant to, jog didieji kompozitoriai Johannas Sebastianas Bachas, Wolfgangas Amadeus Mozartas, Fryderykas Chopinas nežinojo žodžio „džiazas“, F. Wojciechowskio trio turi išskirtinį gebėjimą klasikinius kūrinius priversti svinguoti. Ir geba tai daryti išties skoningai, subtiliai, rafinuotai bei organiškai - taip, jog, atrodo, skamba originalios džiazo temos, o ne F. Chopino valsai ar J. S. Bacho preliudas... Atlikėjai publiką tarytum nukelia į alternatyvią tikrovę, kupiną tokių netikėtų derinių, jog muzikos kritikai vieningai pripažįsta: „F. Wojciechowskio trio koncertas – pats savaime meno kūrinys“.

Peržvelgus atlikėjų biografijose išvardintus pasiekimus, entuziastingus spaudos atsiliepimus bei koncertinius maršrutus, nekyla abejonių, jog pianistas F. Wojciechowskis, kotrabosininkas Pawełas Pańta ir būgnininkas Piotras Biskupskis susižers ir vilniečių simpatijas.

F. Wojciechowskis yra vienas iš nedaugelio muzikantų, galinčių pasigirti vienodai puikiu klasikos ir džiazo išmanymu bei nepriekaištingu technikų valdymu. Pianistas pelnė daugybę prestižinių apdovanojimų fortepijono muzikos konkursuose. Surengė rečitalius Europoje, JAV, Azijoje. Koncertavo tokiose scenose kaip Berlyno filharmonija, Tokijo tarptautinis forumas, Monte Karlo opera ir kt. Tarp F. Wojciechowskio karjeros pasiekimų – daugybė įrašų Lenkijos radijuje ir televizijoje.

P. Pańta daugelį metų yra nuolatinis Włodek Pawlik trio narys. Jis neapsiriboja vien džiazu – ilgą laiką griežė Gustavo Mahlerio jaunimo simfoniniame orkestre, ansamblyje „I Solisti di Varsovia“, „Philharmonie der Nationen“ orkestre. Nuo 1994 m. kontrabosininkas bendradarbiauja su Lenkijos radijo orkestru, grojo su daugeliu žinomų džiazo grupių ir atlikėjų, kurių tarpe – Andrzej Kurylewicz, Zbigniew Namysłowski, Marcin Małecki, Robert Majewski ir kt.

Dar muzikos mokykloje P. Biskupskis išsiskyrė savo talentu groti mušamaisiais. Studijas tęsė Poznanėje, I. J. Paderewskio muzikos akademijoje. P. Biskupski yra aktyvus džiazo propaguotojas ir edukatorius: organizuoja muzikines dirbtuves „Būgnų sintezė“, dalyvauja radijo laidose, ruošia straipsnius žiniasklaidai. Už savo veiklą buvo įvertintas aukščiausiu Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministerijos apdovanojimu „Gloria Artis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją