Šiemet baigusi Amsterdamo Karališkosios muzikos akademijos džiazo vokalo specialybės magistro studijas, ši vokalistė ir instrumentininkė grįžta į gimtąją šalį su fantastiškais pasaulinio lygio muzikantais: R. Rooku (fortepijonas), Thomu Wintheriu Andersenu (mušamieji) ir Bartu van Helsdingenu (bosas). Tai daugelio tarptautinių konkursų ir festivalių dalyviai ir laureatai.

Konkurso „Lietuvos balsas“ dalyvė R. Daujotaitė su R. Rooko trio jau surengė seriją nuostabių koncertų džiazu išpaikintoje Europoje. Dabar užsuka ir į Rugilės gimtinę pradžiuginti Lietuvos žiūrovų. Visai neseniai vokalistės nuopelnu grupės nariai atrado... sutartines. Atradimo malonumą muzikantai mėgins perteikti per koncertą, o Rugilė juos papildys savo nuostabiu vokalu ir atskleis visą multiinstrumentininkės talentą: ji skambina kanklėmis, gitara, groja fleita ir „loop station“.

R. Daujotaitė yra universali džiazo muzikantė. Jos kūrybai didelę įtaką padarė Betty Carter, Bobas Marley, Elis Regina ir garsus Brazilijos menininkas Miltonas Nascimento. O pastaruoju metu jos atradimas – sutartinės.

2015-aisiais ji vienintelė per pastaruosius 15 metų gavo aukščiausią balą per džiazo vokalo specialybės egzaminą Amsterdamo Karališkoje muzikos akademijoje. Lietuvaitė tapo didelio, prestižinio konkurso „Jazz voice“ Montrė (Šveicarija) finalininke. 2013 metais R. Daujotaitė įrašų kompanijoje „OAP records“ išleido savo pirmąjį solinį albumą „Promise“.

Koncerto repertuare – liaudies dainos, džiazo standartai pagal Wayne‘ą Shorterį ir Chicką Corea, braziliškosios ir originalios kompozicijos, o taip pat pasaulio ir Lietuvos populiariosios muzikos kūrinai.

R. Rookas savo džiazo karjerą pradėjo 1991 metais Wimo Overgaauw kvintete. Tuo metu jis baigė matematikos studijas Utrechto universitete. Kaip grupės lyderis debiutavo 1997 metais kompaktine plokštele „Introducing Robert Rook“. R. Rooko diskografijoje net 8 soliniai albumai. Vienas įrašytas su R. Daujotaite.

B. van Helsdingenas buvo keturis kartus nominuotas geriausiu Olandijos džiazo būgnininku, 2005 metais tapo tarptautinio džiazo festivalio Prancūzijoje „Au Bout du Monde te Reinier“ laureatu. Be būgnų B. van Helsdingenas groja „steelpanu“ ir kalimba, taip pat kuria dokumentinius filmus ir TV laidas. Nuo 2011 metų šis atlikėjas išleido 3 solinius albumus, įrašė unikalių videofilmų su būgnų solo.

Bosistas T. W. Andersenas gastroliavo ir Europoje, ir JAV su daugeliu skirtingų muzikantų ir grupių: Håkonu Stormu, Lee Konitzu, Sheila Jordan, Michieliu Borstlapu, Johnu Engelsu, Jimmy Halperinu, Jasperiu Blomu. T. W. Anderseno kūriniai nuolat skamba Norvegijos ir Olandijos radijo stotyse, parduodami dideliais tiražais. 2013 metais Thomas su savo grupe „Winther-Storm“ už albumą „Spinnaker“ pelnė nepriklausomos muzikos apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją