Jau tryliktąjį kartą Ch. Frenkelio viloje ir parke vyksiantis festivalis šiemet kviečia į septynis profesionalaus meno renginius. „Skambės klasikiniai, populiariosios ir moderniosios muzikos kūriniai, vyks šiuolaikinio scenos meno pasirodymai – jau tradicija tapęs teatro spektaklis visai šeimai ir šiuolaikinio cirko trupės spektaklis, netrūks gerai žinomų Lietuvos ir užsienio atlikėjų“, – apie šių metų programą pasakoja festivalio meno vadovas Robertas Šervenikas.

„Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalis suteikia progą pažinti įvairių šalių kultūrą, suvokti ją kaip globalų reiškinį. Festivalio dalyviai – savo šalių elitinės kultūros ambasadoriai“, – kviesdamas dalyvauti festivalio renginiuose pastebi „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza.

Atidarymo koncerte „Dunda būgnai, kviečia švęsti“ susirinkusieji galės pirmą kartą išgirsti valstybinį Šiaulių kamerinį chorą „Polifonija“ kartu su mušamųjų instrumentų ansambliu „Giunter percussion“ (vad. Pavel Giunter, Tomas Kulikauskas, Sigitas Gailius). Naujai suskambės kompozitoriaus Vaclovo Augustino išplėtotos lietuvių liaudies sutartinės, solistas iš Latvijos Guntaras Freibergas kartu su mušamųjų instrumentų ansambliu atliks Amerikos kompozitorių kūrinius, skirtus marimbai. Diriguos R. Šervenikas.

Ch. Frenkelio vilos festivalis

Liepą žiūrovų laukia romantiškas trio koncertas „Simboliai ir spalvos“, kuriame įvairių atspalvių kupina muzikos kalba prabils trijų šalių atlikėjai: Eunsil Kang (sopranas, Pietų Korėja), Tomas Collingwoodas (violončelė, Didžioji Britanija), Justas Šervenikas (fortepijonas, Lietuva). Į mėnesio pabaigą atlikėjai iš Belgijos pristatys spalvingą neapoliečių dainų paletę programoje „Kelias į Neapolį“.

Rugpjūčio pradžioje skambės jausmingieji ir šiauliečių pamėgti fado dainų ir muzikos ritmai, atliekami portugalų atlikėjų, kurių priešakyje – vokalistas Telmo Piresas – vienas iš nedaugelio vyrų, užkariavusių fado pasaulį.

Elegantiška klasika, uždegantis džiazas ir lengvi popmuzikos garsai skleisis muzikiniame projekte „Gaudžia trimitai“, kuriame pasirodys solistė Joana Gedmintaitė ir Lietuvos kariuomenės orkestras (kapelmeisteris mjr. Egidijus Ališauskas).

Ch. Frenkelio vilos festivalis

Pastebėta, kad festivalio dalyvius domina renginiai visai šeimai, kuriuose vaikų dėmesį prikausto žaismingas sceninis pateikimas, tuo pat metu ugdantis mažųjų festivalio dalyvių atidumą ir vaizduotę. Todėl rugpjūčio viduryje Ch. Frenkelio viloje vyks Juozo Miltinio dramos teatro spektaklis visai šeimai „Katės namai“.

Festivalio uždarymo koncerte, rugsėjo 4 dieną, pirmą kartą festivalyje pasirodys netradicinio cirko trupė „Willy Good Wood“, kurioje teatras susipins su muzika ir akrobatiniais triukais. Juos atliks akrobatas William Thomas (Prancūzija) ir lyno akrobatė Natalie Good (JAV).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją