„Galvodami apie naujos choro fotosesijos koncepciją, likome ištikimi savo siekiui laužyti tradicinius kažkieno kažkada suformuotus stereotipus apie chorinį meną. Dažniausiai nuobodus, įprastas ir archajiškas chorų įvaizdis mums nepriimtinas ir mes siekiame jį keisti. Mes žinome, kad chorinė muzika ypatingai graži, įtaigi ir galinga, nes patys tai patiriame dainuodami.

Choro „Bel Canto“ nauja fotosesija

Todėl tiek savo įvaizdžiu, tiek koncertais siekiame, kad šia muzika susidomėtų ir ją atrastų daugiau žmonių. Nemanome ir niekada nesutiksime, kad chorinis menas turi būti pristatomas įprastai ir nuobodžiai, nes jis toks nėra,“- teigia chore „Bel Canto“ už įvaizdį atsakingas choro tarybos narys, reklamos agentūros „Ogilvy“ projektų direktorius Simas Bačiulis.

Choro „Bel Canto“ nauja fotosesija

Fotosesija, kurios tema „skrydis“, ir naujuoju savo įvaizdžiu choras „Bel Canto“ sieks dar labiau pabrėžti savo išskirtinumą, drąsą, netradicinį, kitonišką požiūrį į chorinį meną ir pasiryžimą dar labiau stebinti. Fotosesijos nuotraukos bus pristatytos rugpjūčio viduryje kartu su atnaujintu choro tinklalapiu. Pagrindinis fotosesijos fotografas – Mantas Gudzinevičius, jam talkino fotografas Artūras Bulota ir asistentas Gytis Grigėnas.

Choro „Bel Canto“ nauja fotosesija

Choras „Bel Canto“ įkurtas 2009 m. pačių choristų iniciatyva. Šiuo metu kolektyvas vienija daugiau nei 70 narių; chorui vadovauja chorvedys Artūras Dambrauskas. 2013 m. Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse „Bel Canto“ paskelbtas geriausiu mišriuoju choru šalyje; 2014 m. kartu su kitais geriausiais chorais iš viso pasaulio apdovanotas aukso medaliu Pasaulio chorų olimpiadoje, taip pat yra sulaukęs aukštų įvertinimų kituose tarptautiniuose konkursuose.

Choro „Bel Canto“ nauja fotosesija

„Bel Canto“ buvo pirmasis choras Lietuvoje, sukūręs profesionalų kanalą „YouTube“ ir pradėjęs publikuoti savo atliekamus kūrinius „iTunes“, „Amazon“ ir „Spotify“. Praėjusią savaitę „Bel Canto“ pateko ir į Lietuvos rekordų knygą pirmą kartą Lietuvos istorijoje surengęs „ilgiausiai vienoje scenoje trukusį choro koncertinį turą“. 2015 m. gruodį choras „Bel Canto“ tris vakarus iš eilės surinko sausakimšą Lietuvos nacionalinės filharmonijos salę, kurioje choro „Deep Field“ koncertus stebėjo beveik 2 000 žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)