Liepos 21 ir rugpjūčio 18 dienomis Daugirdo amfiteatre festivalis „Senamiesčio žiogas“ rengia du atsisveikinimo koncertus. Savo muzika su festivalio gerbėjais dalinsis Neda ir Olegas Ditkovskis, Domantas Razauskas su grupe, Ieva Narkutė, Andrius Kaniava su grupe, Kostas Smoriginas, Andrius Zalieska-Zala („Arbata“), grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Baltasis kiras“, jaunieji atlikėjai Deimantė Rūtėnaitė ir Vytenis Kazlas. Taip pat bus pristatyta Jono Danielevičiaus fotografijos darbų paroda „Žiogo muzikinė kelionė“. Vyks kūrybinės ir ekodizaino dirbtuvės vaikams ir jaunimui.

Festivalis „Senamiesčio žiogas“

Dešimt metų – pakankamai ilgas laiko tarpas, todėl verta prisiminti nuo ko viskas prasidėjo ir iki ko viskas išaugo. Tikriausiai gerų draugų kompanija, šio festivalio pradininkai, nė nesapnavo, kad jų beveik „savanaudiškas“ noras Kaune gyvai klausytis dainuojamosios poezijos išaugs į vieną populiariausių šio muzikinio žanro renginių. „Senamiesčio žiogas“ yra puikus pavyzdys, kaip neįtikimiausi dalykai tampa įmanomi.

Suvieniję pajėgas, entuziastai pradėjo rengti dainuojamosios poezijos atstovų pasirodymus Kauno senamiesčio muziejų kiemeliuose: muzika skambėjo Maironio, Ryšių istorijos, P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus ir buvusios tautinės vaikų muzikos mokyklos „Tututis“ kiemelyje. Iš pradžių koncerto klausėsi iniciatorių šeimos ir draugai, o metams bėgant „Senamiesčio žiogas“ tapo dainuojamosios poezijos festivaliu. Pastaruosius penkerius metus jis apsistodavo Ryšių kiemelyje.

Festivalis „Senamiesčio žiogas“

Festivalio rengėjai padėjo skleistis dar neatrastiems talentams. Tačiau „Senamiesčio žiogas“ neapsiribojo tik muzika – šalia jausmingų melodijų atsirado ir kitos meno formos. Septynerius metus buvo rengiamos jaunųjų ir profesionaliųjų menininkų parodos. Prieš penkerius metus pradėtos rengti kūrybinės meno dirbtuvės koncertų dalyviams – vaikai, jaunimas, kartu su tėveliais dalyvavo meniniuose užsiėmimuose – gamino „Vėjo varpelius“, „Skambančias šakas“, kūrė ekologiškus žaislus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją