Poetas, scenaristas ir rašytojas per savo ilgą karjerą bendradarbiavo su didžiaisiais italų kino meistrais, tarp kurių – Federico Fellini ir Michelangelo Antonioni. Jis įvairiapusis menininkas, darbavęsis tapybos, keramikos, peizažo architektūros srityse ir aprėpęs kone visą meninės raiškos lauką: kūrė fontanus, scenografijas, instaliacijas, sodus, interjerus. Kiekviename šių kūrinių atsiskleidžia pirmapradė jo poetinės sielos gelmė. Neniekino ir reklamos – čia taip pat pelnyta įvairių pripažinimų ir apdovanojimų.

Parodoje „Grožis – savaime malda“ bus galima išvysti dalį T. Guerros akvarelių, iliustracijų, senųjų ranka tapytų gobelenų ir kitokių darbų, o taip pat keletą filmų – interviu su menininku.

Andrejaus Tarkovskio, Sergejaus Paradžanovo bičiulio T. Guerros kūrybinis kelias įvertintas premija „De Sica“ ir Europos kino „Oskaru“, kurį Europos kino akademija jam skyrė 2002 metais. Tais pačiais 2002-aisiais Italijos prezidentas menininkui suteikė Didžiojo Kryžiaus kavalieriaus ordiną už nuopelnus Italijai.

2004 metais Strasbūre T. Guerra apdovanojamas kaip geriausias Europos scenaristas. Urbino universitetas, kuriame 1945 metais T. Guerra mokėsi pedagogikos, 2005-aisiais jam suteikė filologijos mokslų garbės daktaro vardą – anksčiau tą jau buvo padarę Bordo universitetas Prancūzijoje ir Maskvos bei Peterburgo universitetai Rusijoje. Pastarojoje šalyje jam suteiktas ir Meno akademijos garbės akademiko vardas, o taip pat ir aukščiausio valstybinio Rusijos ordino kavalieriaus vardas.

Tonino Guerra (antras iš kairės)

2010 metais Urbino dailės akademija skyrė menininkui garbingą „Il sogno di Piero“ premiją, o gegužės 7 dieną Romoje jam įteiktas Donatello Dovydo apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus. Būtent tais metais kūrėjas sutinka savo 90-metį, ir ši sukaktis tiek Italijoje, tiek Rusijoje paminima daugybe renginių.
Amerikos scenaristų asociacija „Writers Guild of America West“ 2011 metais jam suteikė apdovanojimą „Jean Renoir Award“, skiriamą už gyvenimo nuopelnus.

T. Guerros parodą bus galima aplankyti iki rugsėjo 30 dienos.